Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pryč s parodickou šmírou!


ikona
Cival
tržby
 

Konečně. KONEČNĚ! Konečně se blíží konec Aarona Seltzera a Jasona Friedberga, dvou největších ostud americké kinematografie 21. století. Když ze sebe vypotili Velkej biják, Děsnej doják nebo Tohle je Sparta!, vždy to stačilo na otvírák blížící se dvaceti milionům dolarů a na naprostou jistotu, že si na imbecilním sledu skečů, které „parodují“ největší filmové hity, u Lions Gate Films nahoní kapsu. Až letos tuhle úspěšnou sérii narušil Disaster Movie, evidentní porod, v němž si Seltzer s Friedbergem berou na paškál i Iron Mana, Temného rytíře, Sex ve městě nebo Hancocka. Za první víkend v kinech totiž „filmová pohroma“ nastřádala jen šest melounů a ze sedmého místa nedosáhne ani na patnáct mega celkově. Producenti se kvůli tomu sice nepověsí, Friedberga se Seltzerem by to ale mohlo alespoň na chvíli odstavit. Nebo přinejmenším zpomalit.

Smetanu proto slízávali jiní. První se udržela Tropická bouře, která přepočítává už 83 milionů na svém kontě (11 jich přibylo o víkendu). Druhý stanul Vin Diesel se superspropadákem Babylon A. D., o jehož neúspěchu víceméně rozhodly už mediální pranice z minulých dnů (viz zde a zde). Teď to jsou jednoduché počty. Babylon A. D. stál 70 milionů, za mořem neutrží ani třetinu. Vin Diesel si tak připisuje do filmografie další krach a sny o dalším celovečerním Riddickovi se mu zas o trochu víc rozplynuly. Není o něj zájem...

Na třetí pozici zůstává Temný rytíř, momentálně půlmiliardový v Americe a devítisetmilionový v celém světě. Na čtvrté pozici si užívá Domácí mazlíček: na jeho osm milionů přitom jen těsně nestačil thriller Traitor, v němž Don Cheadle a Guy Pearce zkoušejí navázat na Bournea nebo Úhel pohledu. Rozhodně se jim to nepodaří po komerční stránce – od středy totiž Traitor nasbíral skromných devět milionů, což není mnoho ani při nákladech 22 milionů dolarů.

Šestá je (přes standardní propady) Rallye smrti, na osmém místě straší Mamma Mia, která bohužel neztrácí, ale naopak posiluje. Takový hit muzikálový žánr léta nepamatuje (celosvětově už přes 300 milionů), což je při žánrových kvalitách filmu samotného neveselé zjištění. Desítku uzavírá Pineapple Express a konečně i Vicky Cristina Barcelona, klubová allenovka, která se zatím prodrala ke dvanácti milionům.

Pokud se pídíte po teenagerské College nebo komedii Hamlet 2, vězte, že se přiřadily na seznam letošních neúspěchů. Za týden se mezi ně možná přidá i Nebezpečný cíl bratrů Pangových. I když... jak znám štěstí Nicolase Cage... zas mu to vyjde.

Kompletní tržby zde.

P.S.: V úterý začíná nová sezóna tipovačky - věnovat se jí budeme ve zvláštní novince. Zůstaňte na příjmu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace