Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Stiller odstřelil sexbomby i Jasona


ikona
Cival
tržby
 

Ben Stiller si vyhlazuje vrásky. Jeho superdrahá komedie Tropická bouře sice neotevřela v bůhvíjakém stylu, ale fakt, že se i o druhém víkendu udržela na první pozici, z ní dělá slušný komerční hit. Na konto si Stillerova taškařice připsala dalších šestnáct milionů, což jí popohnalo k průběžné pětašedesátce. Dvířka ke sto milionům se tak pořád ještě nezaklapla.

Stiller samozřejmě těží z rozdrobené konkurence. Konec srpna tradičně okupují letní výplachy, které neměly dost páry na to, aby mohly konkurovat silným megahitům. Září je pro ně už příliš studené, červenec zas příliš nabušený. Tahle úskočná taktika nejlíp vyšla komedii Domácí mazlíček (aka House Bunny), což překvapivě není crossover Beethovena a Dr. Dolittlea, ale lechtivá komedie s Annou Faris v roli playmate, která se poprvé vydala do reálného světa. Patnáct milionů je pro tuhle levnou produkci (rozpočet byl pětadvacet) dobrým výsledkem, zajišťujícím druhé místo před Andersonovou Rallye smrti. Od drsného béčka s Jasonem Stathamem si producenti naopak slibovali asi trochu víc: Dvanáctimilionový otvírák jim totiž při pětačtyřicetimilionovém rozpočtu neslibuje ani dolar zisku. Jasone, Jasone, vybírej si pečlivěji...

I na dalších pozicích se nálada pravidelně mění. Čtvrtý Temný rytíř se už těší, jak o příštím víkendu zaokrouhlí své americké tržby na půlmiliardu dolarů, naopak George Lucas se musí drbat na hlavě, že jeho odfláklé animované Star Wars ztrácejí peníze rychleji než jakýkoliv jiný animák. Propad o 61% je takřka skandální - Klonovým válkám možná prozatím stačil na páté místo a dalších pět milionů (průběžně 24), za týden ale bude odřezek z Hvězdných válek vůbec rád, když zůstane v první desítce.

Šestý Pineapple Express je rozpolcený sám o sobě, protože se mu rozplynuly naděje na sto milionů. U Sony možná litují, že Apatowovy zhulence vyslali do silné komediální mlaty mezi Bratry z donucení a (třiapůlkrát dražší) Tropickou bouři. I přes vzájemné rozkrádání diváků si na sebe Pineapple Express ovšem vydělá. A pořádně. O to víc nás může štvát, že nejmenovaný český distributor zrušil tuzemskou premiéru! Pánové a dámy, tohle nevyžehlí ani dva tři jointy. Některé věci se prostě v civilizovaných zemích nedělají...

Sedmé se drží hororové Mirrors, devátá je trvalka Mamma Mia, která povyrostla už k 124 milionům, desítku uzavírá Mumie 3, jíž zbývá 7 milionů k vytoužené hranici 100 mega. Mumie v honbě za milníky není sama. Patnáctým Bratrům z donucení podobně zbývá už jen 5 milionů, o zázrak se dokonce pokouší i podceňovaná Cesta do středu země 3-D, které na kontě svítí už 91 milionů.

Pro úplnost ještě připomeňme čtyřmilionový start komedie The Longshots z osmého místa. Vrásky si kvůli němu nemusí dělat ani tak Ice Cube, jako spíš fanoušci hudební kapely Limp Bizkit (pokud ještě nějací přežili). Její frontman a dlouholetý pozér Fred Durst se v ní totiž definitivně přiklonil k filmu... a po letech drsňáckých hlášek vytasil rodinnou komedií o holce, která hraje v klučičím týmu americký fotbal. Srandovní jsou cesty některých hvězd ze showbyznysu. Moc srandovní.

Za týden nás o tom možná přesvědčí Don Cheadle v thrilleru Traitor, Vin Diesel ve sci-fi Babylon A.D., Steve Coogan v komedii Hamlet 2 a několik bezejmenných v šílenostech College a Disaster Movie. V top desítce bude přetlak.

Kompletní výsledky tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace