Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vlažný tropický koktejl


ikona
imf
tržby
 

Mohou si na DVD připsat, že sestřelili z trůnu Temného rytíře, ale v táboře Bena Stillera asi panují spíš rozpaky. Narozdíl od apatowových zhulenců totiž propagoval velkolepou akční komedii, ve které hrají hvězdy a na každém rohu něco nebo někdo  vybuchuje. Tropická bouře nemá rozpočet kolem 100 milionů jen tak pro nic za nic. Přesto bžunda o natáčení "Apokalypsy", které se zvrhne v apokalypsu, vydělala jen o pověstný chlup víc, než Pineapple Express. Rovných 26 milionů je zřejmě pod optimistickým očekáváním studia, protože když přihlédneme ke strmým pádům tohoto žánru (Pineapple ve druhém víkendu o 57 procent) a za dveřmi čekající konkurenci (Rocker s Rainnem Wilsonem), čeká Stillera tuhý boj o diváky v Evropě a Asii. Jeho pověst hitmakera naštěstí už za pár měsíců narovná druhá Noc v muzeu, takže si Ben Tropickou bouři může postavit na poličku nepochopených trháků. Hned vedle Zoolandera. Alespoň že ho pochválila kritika.

Batman na stříbrné pozici už ztrácí kina, ale od soboty se může těšit z mnohem cennějšího druhého místa - hned po Titaniku je nejvýdělečnějším filmem co se týče severoamerických tržeb - 471 milionů a pořád stoupá. Celosvětově ovšem bude muset hodně zabrat díky nezájmu Evropy je na úrovni 800 milionů, což je na dostřel Spider-Manům, Potterům nebo Pirátům, ale stále daleko od magické miliardy. Nolanův velkorysý rozpočet (185 milionů, tedy na úrovni např. Iron Mana) už ale Warneři mají v kapse a tak se může oslavovat a posmívat Universalům, kteří též vsadili na sequel a osvědčenou značku, ale diváci je nechali na holičkách. Mumie se propadá žebříčkem navzdory asijské olympijské mánii a je snad jediným filmem v žebříčku, který svým tvůrcům nedělá radost (celosvětově ovšem šplhá rychle k bodu zaplacení, už má skoro 230 milionů). Že bych totéž mohl říct o bronzovém a čerstvě debutujícím Star Wars: The Clone Wars? Jak se to vezme. Lucas pravděpodobně nepočítal s tím, že v kinech vydělá ranec peněz. Odfláknutá kampaň, unylé plakáty a neustálé přesvědčování o tom, že je to jen televizní pilot. Tahle věc se v kinech objevila tzv. za odměnu. Přesto shrábla 15,5 milionu, což je asi tak uprostřed cesty mezi překvapením a průšvihem.


Zkrátka podle očekávání, což by se asi dalo tvrdit i o čtvrtých Mirrors. Pěkné trailery, Jack Bauer s baterkou a nekompromisní režisér Hory mají oči. eRkové horory občas s radostí přeskočí dvacetimilionovou hranici, ale bez teenagerů vstupujete na tenký led, zvlášť když váš starší bratříček pochází z Asie. Foxové tuhle rodovou linii zdatně zamaskovali, ale stejně to stačilo jen na průměrných 11 milionů. Dá se očekávat, že autoři budou spokojení, film totiž vypadá dost levně - Hory mají oči otevíral za 15 milionů, což byl zároveň celý jeho rozpočet. Stejnou taktiku ostatně zvolil i nejnovější Woody Allen, sponzorovaný z evropských grantů. Jeho snímek Vicky Cristina Barcelona startoval v pouhých sedmi stovkách kin, ale na Javiera Bardema, Penelope Cruz a Scarlett Johansson se přišlo podívat dost věrných fanoušků. Necelé čtyři miliony dolarů u filmu, který pravděpodobně nestál víc než deset? Mírný palec nahoru. A tak je to ostatně s celým víkendem. Nikdo nepřekvapil, ale u všech lze vycítit, že měli na víc.

Že by americké úspěchy na olympiádě zadržely doma víc lidí než v minulém týdnu? Nebo je to jen takový ten pomalý, ospalý víkend, ze kterého nebude nikdo nic vyvozovat? Příští týden to každopádně nebude jinak, Rocker a Death Race nejsou kombinací, jenž by dostávala do varu mohutné davy. Klasický srpnový dojezd, tentokrát posílený ústupem Batmana ze slávy. Na slábnoucím přílivu dolarů do pokladen kin však stále ještě vydělávající trvalky jako Mamma Mia! Celosvětově už má agilní Meryl Streep, kterou zmítá švédská Abba, úctyhodných 290 milionů dolarů. Když nic, alespoň tu máme další důkaz toho, že filmy pro holky se dostávají do módy a studia na ně velmi pravděpodobně v následujících letech budou tlačit. Už nebudete tahat přítelkyni na Batmana. Ona bude tahat vás. Třeba na druhý Sex ve městě. :)

Kompletní výsledky zde

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace