Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Filmová adaptace francouzské diety?


ikona
imf
adaptace knihy
 

Tohle s přehledem trumfuje i (možná) chystanou adaptaci Monopolů v režii Ridley Scotta. Scenáristické sucho si ostatně vybírá oběti napravo i nalevo. Vzpomínáte na námět o klukovi, co se účastnil indické soutěže "Chcete být milionářem?" jen proto, aby našel dívku svých snů? Vzpomínate na Štěstí na dosah, které je ve své podstatě zároveň životopisem i motivační knížkou? A důkazem, že to může dopadnou celkem slibně. Jenže teď se Hilary Swank chopila knížky French Women Don`t Get Fat a hodlá z ní udělat romantickou komedii.

Jen pro vaši představu. Knížka tvrdí, že Francouzky jsou geneticky upravené bohyně, protože se od rána do večera ládují croissanty, bagetkami a dortíky, lijí do sebe hektolitry vína a na všechno si mažou tučné paštiky a přesto nepřiberou ani kilo a všechny vypadají úžasně. Ne, nepůjdu teď na Google, aby na mě při zadání hesla "french woman" vykoukla nějaká vzdálená příbuzná Heleny Růžičkové. Prostě nad tím jen mávnu rukou. Knížku ostatně napsala nějaká výkonná manažerka firmy prodávající to klasické a jediné pravé francouzské šampaňské. Kolik při tom vypila skleniček zdroje neuvádějí, ale řekl bych, že zároveň dělala i vrchní degustátorku.

Když si člověk přečte pár článku o bájné knize, zjistí, že se jedná o naprosto běžnou, tuctovou dietu, která doporučuje jíst pouze jídla nejvyšší kvality, zapisovat si vše, co člověk přes den sní a pít tolik vody, aby každý den klesla hladina v Bajkale alespoň o tři centimetry. Tedy nic objevného, ani nějak výjimečně zábavného (svou hloupostí). Jak z toho chtějí udělat film? Hilary prozradila, že paní manažerka bude hlavní postavou a je celkem jasné, že si jí bude chtít zahrát. S topornými postavami "ze života" má ostatně zkušenosti, vystřihla např. učitelku ve školním dramatu Mezi řádky, což byl snímek u kterého jsem třikrát usnul (běžná reakce mého organismu na přemíru patosu a namachrovaných hlášek, které by vyzněly úsměvně i v Nebezpečných myšlenkách). A tohle vypadá... ještě výživněji.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace