Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Videoherní boom pokračuje


ikona
imf
herní adaptace
 

Prince of Persia, Bioshock, Gears of War... velké hry na velkém plátně za velké peníze. Vypadá to, že Hollywood se rozhodnul překousnout dětské nemoci (můžeme říct, že hry se jakž takž pravidelně od prvního Tomb Raidera, tj. od roku 2001), a v další vlně hodlá do her investovat víc peněz i talentu. Další ukázkou tohoto trendu by mohla být adaptace capcomácké sci-fi řežby Lost Planet. Jedna z nejlépe vypadajících her loňského roku sice na první pohled vypadá jako třísetmilionová záležitost pro Michaela Baye, ale to ostatně každý tvrdí i o Gears of War.

Warneři se s japonským herním gigantem domluvili na oboustranně výhodných podmínkách (bude se vycházet z herní mytologie, Warneři dají na film dost peněz a veškeré castingy (od scénáristy přes režiséra až po herce) musí schválit v Capcomu), takže se může začít sepisovat. A kdo vlastně oživí potenciální sci-fi ságu (v plánu už je druhý díl hry, děj by měl být správně košatý)? Japonci zasahují a psací stroj už zahřívá David Hayter, hlas Solid Snakea v Metal Gear Solid. :) To ale samozřejmě není jediná způsobilost, tenhle maník má na kontě první i druhé X-Meny, Krále Škorpióna a připravované Watchmeny. Teď samozřejmě nezbývá než počkat, kdo to bude točit a koho uvidíme jako ultimátního vesmírného likvidátora, který povede lidstvo do války s obrovskými monstry, která obývají planetu, na kterou jsme se rozhodli přestěhovat ve chvíli, kdy jsme nadobro zpustošili Zemi. Nová planeta je pokrytá sněhem, ale je na ní spousta prostoru a hlavně zdánlivě nevyčerpatelný zdroj energie. Průšvih je v tom, že emzáci se chtějí taky "ohřát" a nehodlají ustoupit vetřelcům, kteří v jejich očích vypadají jako igráčci... Mírně béčkový nádech předlohy mi dává naději, že brakový feeling se do akčního žánru vrátí oklikou právě přes herní adaptace. Jen se podívejte na Maxe Paynea.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace