Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nebe zase doruda?


ikona
imf
remake
 

Originál si dneska pamatuje málokdo, ale teen thriller Rudý úsvit byl prvním PG-13 filmem vůbec (dobré načasování, nic víc) a pro spoustu amerických školáků v 80. letech byl největším snem i noční můrou zároveň. Jak to tehdy bylo? Rusové se zkrátka rozhodli, že zaútočí na Ameriku. Studená válka začala být zatraceně "hot", teenageři (hodně mladý Charlie Sheen a jeho starší kámoš Patrick Swayze) utekli do hor, stali se z nich partyzáni a... tramtadadá... nakonec vybojovali Ameriku zpátky (v traileru to uvidíte prakticky všechno). Obrázek na hlavní stránce, na kterém ruská technika parkuje před McDonald`s má dnes už spíš nostalgickou hodnotu, takže se pro chystaný remake (už jsme o něm jednou psali) budou muset v MGM poohlédnout jinde.

Na druhou stranu jenom v Bílém domě by si mohli dopisovými hrozbami tapetovat stěny a dělat žebříčky těch nejvěrohodnějších nebo nejsměšnějších. Ale určitě by se tam našel nějaký scénář, ze kterého by šel remake Rudého úsvitu nějak splácat dohromady. Těžko říct, zda by šlo o lokální nebo celonárodní konflikt a zřejmě bude pro tento bohulibý účel zneužita nějaká fiktivní nebo malá zemička (vyměnit teď Rusko za Činu by se sice nabízelo, ale chlapíkům v Pekingu by z toho naskákala vyrážka). Ale... ta zápletka by se dala prodat. Přes mladé, neokoukané tváře ze seriálů a malých filmů. Přes nový způsob vedení válek (jen se podívejte, jak dokázal Ameriku ochromit límečkový Timothy Olyphant ve čtvrté Smrtonosné pasti). A přes neutuchající akci.

To poslední by mohl zajistit případný režisér Dan Bradley. Možná ho neznáte, ale je to hvězda mezi pomocnými režiséry. Tři králové, druhý Spidey, třetí Bourne, čtvrtý Indy a nový Bond... akci rozhodně umí, práce s postavami by mu mohla dát zabrat, ale pokud to bude stejně jako původní verze spíš "co by kdyby" popcorn, nemuselo by to být na závadu. Rozhodně jde o zajímavou volbu. Kéž by MGM podobně uvažovalo i v případě remaku Robocopa, který je zjevně nevyhnutelný. Nezbývá než doufat, že ho nepokazí. Verhoevenova verze totiž o žádné další prznění nestojí (stačí si vzpomenout na sebeparodickou trojku).

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace