Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hollywood chce zachraňovat


ikona
imf
real
 

O senzační "evakuaci" Ingrid Betancourt jste se možná doslechli ze zpráv. Pravděpodobně vůbec nevíte, kdo to je, proč byla dlouhá léta vězněna a jestli se vám bude žít lépe, když je teď na svobodě. S tím vám pomůže Wikipedie, my budeme, stejně jako hollywoodští producenti, řešit jenom to šťavnaté. Speciální jednotky kolumbijské armády si dlouho lámaly hlavu, jak Ingrid zachránit, ale nakonec jim došlo, že v jednoduchosti je síla. Stačil obyčejný bílý vrtulník, pár triček s povstaleckými hesly a ošoupané AK-47. Povstalci očekávali podobnou návštěvu, takže vojákům v přestrojení naservírovali patnáct rukojmí jako na stříbrném podnosu. Nepadnul ani jediný výstřel. Když se stroj vznesl do vzduchu, odzbrojili vojáci dvojici povstalců, zamávali zbytku a odjeli na koktejlovou párty.

 Zní to lišácky a člověk si to snadno představí jako napínavý thriller. Důkladné plánování a pak operace, během které může jedno špatné mrknutí poslat všechno k pánu. Radost nekalí ani spekulace o tom, že si celé "divadýlko" zaplatila francouzská vláda. Tohle je přece námět, který nesmíme nechat vychladnout. Freddyho Rodrigueze do role kolumbijského šéfa speciálních jednotek a ratata...

Momentální nadšení je ale spíše způsobeno druhou stranou, která se bude snažit na situaci trhnout když už ne peníze, tak alespoň trochu pozornosti pro "vlastní dobrou věc". O Ingrid Betancourt se připravoval snímek už dávno před její záchranou (filmaři teď přepisují scénář, protože ten původní měl otevřený konec, který už jaksi není aktuální), stejně tak už existuje několik opcí na knihu, kterou sepisuje. 

A spolu s Ingrid bylo propuštěno dalších čtrnáct rukojmí, včetně tří amerických občanů. I s těmi už se jedná, stejně jako s kolumbijskou vládou, která zatím tají detaily celé operace. Náskok před ostatními má producent Scott Steindorff, který v Kolumbii natáčel Lásku za časů cholery, takže má řadu důležitých kontaktů. I tady však funguje síla měny (navzdory tomu, že o dolaru už se to pár měsíců tvrdit nedá :), takže pokud se objeví nějaký áčkový producent nebo režisér, může vše nabrat pěkné obrátky. 

Bude zajímavé sledovat, jestli se některá z velkých ryb chytí. U 11. září šlo mnohem spíš o to, jak dlouho s adaptací čekat, aby se tvůrcům nenadávalo do hyen. Tentokrát je to spíš o tom, jak rychle začít točit. Někteří zlí jazykové sice tvrdí, že osvobození Ingrid chybí patřičná dávka akce (Michael Bay by si tu neškrtnul... vše se obešlo bez výbuchů a střelby). Na druhou stranu se teď začínají točit životopisy lidí, o kterých běžný Evropan v životě neslyšel, takže... nechme se překvapit. Do té doby si můžete užívat osvobozování rukojmí třeba... třeba ve Smrtonosné pasti.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace