Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hancock letí na půl plynu


ikona
imf
tržby
 

Zatímco většina českých filmových fandů zevlovala v Karlových Varech, trhal Will Smith v českých a amerických kinech rekordy... tedy chtěl trhat. V těch českých mu navzdory dabingové ofenzívě nikdo příliš nesliboval, v těch amerických měl díky svátečnímu dopingu (Den nezávislosti) o dost lepší vyhlídky. Na Transformery nebo Spideyho ale přece jenom nedosáhnul. Potvrdila se tak obava z toho, že comics bez comicsové předlohy přece jenom nebude mít ten správný tah. Svou roli možná sehrálo i tajuplné jméno snímku a Michael Mann na sesli producenta (tomu člověku prostě filmy ne a ne vydělat). Nicméně... Hancock rozhodně není průšvih.

I s úterními půlnočkami se Hancock vyškrábal nad sto milionů (107.3) a za víkend si odnesl obstojných 66 milionů. Překvapivě slabý pátek ho neodklonil z vítězného kurzu a i když Spider-Man nebo Iron Man mohou na svého afroamerického kolegu koukat shora, Neuvěřitelný Hulk může být dál zelený... tentokrát závistí. Will Smith opět dokázal, že je borec. Je to jeho osmý stomilionový hit v řadě, což je výkon, kterým se nemůže pochlubit žádná z celebrit. Dokonce ani Tom Cruise nebo Tom Hanks! Výkonný marketing zkrátka Hancocka protlačil na přední pozice. Navzdory mizerným recenzím, navzdory nejistotě fandů, kteří nevěděli "o čem to vlastně bude". Triumf popcornu na steroidech, který však nezní tak silně, jak by mohl. Po Narnii a svým způsobem i Hulkovi je to další mírně podtaktovaný blockbuster. Se stopadesátimilionovým rozpočtem nebude pro Hancocka problém vydělat si na chleba, ostatně z globálního startu už má 185 milionů. S ostrými letošními propady ale jeho vyhlídky nejsou zas tak růžové a další 600+ milionový hit je zřejmě v oblasti zbožných přání.

Nečekané propady motají hlavy i na dalších místech. Vall-I si vede celkem dobře. Přes nástup Hancocka si udržel solidní propad o 47 procent (33,4M) a zřejmě dožene ostatní pixarovské kolegy (minimálně krysu z Ratatouille). Větší vrásky nadělal druhý víkend tvůrcům Wanted. Propad o bezmála šedesát procent, na pouhých 20,6M pravděpodobně zchladil hlavy nejen producentům. A přitom Wanted není zrovna fanboyovský comics, takže lze spíš mluvit o přelétavosti fanoušků Angeliny Jolie a síle Willa Smithe. Trend je to nicméně nemilý a nejsou ho ušetřeny ani jindy stabilní animáky (pixarovky mají obecně nižší propady, kolem čtyřiceti procent).

Na dalších místech už se padalo podle klasického pořadí. Zelenáč Hulk, animovaná Panda, veterán Jones (celosvětově už 720 milionů, hollywoodští účetní doufají, že ho ještě v létě stihne někdo napodobit) a také překvapivě schopný Smart. Ti všichni přeskočili "americkou dívku" Kit Kittredge. Na blond obarvená Abigail Breslin, slavná dětská předloha a roztomilé retro. To všechno mělo Kit procpat do Top 5. Nemastné neslané trailery tomu však učinily přítrž. I když v omezeném nasazení (pár vybraných kin) udělala Kit celkem slušná čísla, při expanzi do dvou tisíc kin žalostně propadla a skončila až na osmém místě. Je pravděpodobné, že roztomilé holčičky budou muset uvolnit místo dalším animovaným chlupáčům. Žánr dětského/rodinného filmu skomírá. Snad letos zaboduje někdo jiný... nebo budete dětem dokolečka pouštět Sám doma. :)


Nějaké další zajímavosti? Stalo se vybruslilo z žebříčku neskutečně rychle, ale díky skromného rozpočtu už je v plusových hodnotách (60 milionů náklady, 135 milionů celosvětové tržby). Pozici propadáku si naopak může hýčkat Mike Myers. Jeho Učitel lásky úspěch Austina Powerse nezopakoval a on teď musí spoléhat na to, že shrekovská série hned tak neskončí. A když už jsme u sérií, kdy už konečně ohlásí sequel Sexu ve městě? 343 milionů celosvětově... tolik hladový dam. Někdo by jim měl dát nášup. I kdyby honoráře hvězdného kvarteta rostly do astronomických částek. Ty holky si to zaslouží. :)

Příští týden další z malých-velkých comicsů (ovšem sequelový), první návrat Brendana Frasera k popcornům (dokonce s 3D posilou) a trikově velkorysá komedie Eddieho Murphyho. Kéž by se místo efektů utrácelo spíš za dobré vtipy. Ale co, naděje umírá poslední.

Kompletní žebříček zde

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace