Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zabijáci jsou v kurzu


ikona
imf
matthew fox
 

Po megaúspěchu Wanted se ostatně není co divit. Skoro to vypadá jako by každé studio mělo v šuplíku tucet zabijáckých titulů a teď je začalo tahat jako trumfy z rukávu. Warneři nelení a nabízejí Billyho Smokea, hitmana, co možná neumí ustřelit mouchám křidýlka, ale díru do vás udělá, aniž by přitom přestal číst páteční vydání New York Times (strana s křížovkou). Během jedné akce ale Billyho zradí zaměstnavatel a on si pak začne vybíjet vztek na konkurenci, samozřejmě jako polorozbitý a polomaskovaný mstitel. Zní to extrémně hloupě a bohužel ani nemůžeme říct, kde to má silné stránky, protože comics vyjde teprve v roce 2009. Warneři s ním ale už teď počítají jako s tzv. souběžnou produkcí. Kdyby nehrozila herecká stávka, dost možná by se comics i film dostaly k divákům ve stejný čas. Jak je vidno z úspěchu Wanted, i sešit nižší svítivosti může trhat rekordy. Stačí mít Angelinu, šíleného ruského režiséra a sympaticky se tvářícího britského vykuka (McAvoy si rozjel kariéru takovým způsobem, že by mohl zlomit klasické hollywoodské klišé o komerčně "neúspěšných" Britech... zatím tu máme jenom jednu, poněkud trpěnou výjimku - Orlanda Blooma).


Co na to Warneři? Ti mají Matthew Foxe. Speed Racer ho sice na Olymp hollywoodských účetních nedonesl, ale ten kluk pořád hraje v jednom z nejúspěšnějších televizních seriálů a to je hodnota, kterou je třeba zužitkovat. Proto budou Warneři na Billyho Smokea hodně tlačit. Jestli se Fox neprosadí před skončením seriálu, bude to zlé, protože diváci v tomto směru zapomínají až příliš rychle. Největší radost z vývoje situace však má comicsové vydavatelství Oni Press, které se rychle dostává do popředí zájmu. Warneří větev New Line už má pár měsíců v merku jejich titul Hawaiian Dick a Universal (producenti Wanted) pro změnu hrábnul po bondovsky laděném The Leading Man. Invaze menších comicsů je příjemný trend - dává šanci originálním zápletkám (jak kdy) a nezavedeným režisérům. Zároveň ale dává studiím do ruky větší svobodu při očesávání scénáře. Na Spideyho si dovolí sáhnout málokdo, kompletně překopat Wanted však nebyl problém. Pár fanoušků se naštve, ale námitky zaniknou v potlesku nad McAvoyovou finální vybíjenou. Inu, za všechno se platí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace