Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Joker ve třetím Batmanovi?


ikona
imf
batman
 


Před premiérou každého většího filmu už scenáristé, režiséři a herci s ochotou vytrubují do světa, co by všechno chtěli stihnout v dalším pokračování. Mnohdy se jedná o filmy, u nichž je pravděpodobnost sequelu téměř nulová (i když nedávno propíraný Wanted si zřejmě na další díly sáhne, má k tomu po pátečních tržbách všechny předpoklady), ale v případě druhého Batmana nikdo nepochybuje, že vznikne i třetí film, zvlášť když má Temný rytíř své publikum zajištěné měsíce dopředu. Horší to však bude s režisérem.

Chris Nolan se několikrát zmínil o tom, jak ho Batman vyčerpává. Není to jako u malého filmu, který natočíte, sestříháte a pustíte do kin. K Batmanovi se váží náročné postprodukce, povinné PR akce, večírky a další tajtrlíkování, které Nolanovi upřímně vadí. Takže zatímco fanoušci v diskuzních fórech zuřivě řeší, jestli se v dalším díle objeví Batmanův věrný homo-poskok Robin, v zákulisí se schyluje k bitvě nervů a smluvních klauzulí. Ty nakonec pravděpodobně Nolana udrží na uzdě. Gary Oldman na nedávné tiskovce sdělil, že se vrátit musejí. Zjevně se tak odvolával na velmi pečlivé smlouvy, které si Warneři nechali podepsat všemi klíčovými hráči. Oldman původně nechtěl mít nic společného ani s prvním sequelem, ale před kameru musel, protože jinak by se na smluvních pokutách nedoplatil. Podle svých slov si natáčení užíval, to mu ovšem nebrání v tom, aby studiu pustil informační žílou. Kromě toho, že naznačil, jak moc s Nolanovi nechce do dalšího tři roky trvajícího budování Batmanova odkazu, naznačil i plány do budoucna.

Christopher Nolan by totiž měl rád nad netopýřím mužem kontrolu i v případě, že ustoupí jinému režisérovi. Spekulace o Robinovi zatím nebyly potvrzeny, ale prý se mluvilo o tom, že by Joker sehrál klíčovou roli i ve třetím filmu, ovšem logicky s přeobsazeným hercem (o tragickém skonu Heatha Ledgera pravděpodobně víte, informovali jsme o něm před několika měsíci). Tvůrci se o totéž pokusí v Temném rytířovi na postu Wayneovy životní lásky Rachel Dawes (v prvním filmu jí hrála Katie Holmes, ve druhém jí střídá Maggie Gyllenhaal), ale tohle je přeci jenom trochu jiná liga. I Oldman se o Ledgerově výkonu vyjádřil v superlativech a přirovnal ho k potterovskému Voldemortovi - "Hlavního záporáka v Potterovi se bojí šestileté děti, ale ty desetileté už si z něj dělají legraci. Jokera v Temném rytířovi se bude bát úplně každý."

Nakonec to ale pravděpodobně dopadne úplně jinak a na scéně se objeví další ze záporáků, jež proslavily starší batmanovské filmy. Nolan zjevně nemůže přenést přes srdce, jak Joel Schumacher zlikvidoval postavy Two Face (v Temném rytíři ho hraje Aaron Eckhart) a Hádankáře (neodolatelný Jim Carrey v Batman navždy). V případě týpka s otazníky všude možně však bude těžké trumfnout Carreyho hyperbolickou komediální auru, stejně tak jako udělat z pomateného hláškaře záporáka, co táhne film. Zjevně bude potřebovat výpomoc. Na podobné úvahy je sice příliš brzy, ostatně fanoušci si doposud užívají masivní reklamní kampaň na Rytíře, ale občas je třeba přitopit pod kotlem. Jasno budeme mít až ve chvíli, kdy Bruce Wayne absolvuje svůj premiérový víkend. Jestli akcie vyletí nahoru, měl by se Nolan raději připravit na dalších šestatřicetiměsícové martyrium. Dvojka je v některých recenzí označována za nejlepší sequel všech dob, ale všichni víme, že třetí díly bývají kritické (Sam Raimi by o tom mohl napsat knihu). Dokážete si Batmana představit bez Nolana? A bez Jokera, který by měl najednou vyklidit scénu (ve dvojce zjevně zůstane jeho linie otevřená)? Koho byste obsadili na jejich místo?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace