Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nicholson hraje o všechno!


ikona
imf
paul thomas anderson
 

Paul Thomas Anderson sice musel na Oscarech sledovat, jak plešouni putují z rukou Akademie k bratrům Coenovým, ale poštovní schránka se mu plní novými látkami, které mají přinejmenším podobně vysoké ambice. Jednou z nich je i román Power Play od Petera Barta (ex-šéfredaktor Variety). Tedy abychom byli přesní, Anderson ho má ve schránce už od roku 1998, kdy ho Paramount koupil... Bart ho tehdy napsal pod pseudonymem (použil příjmení své ženy), aby to nevypadalo, že chce jako filmový novinář pracovat pro "obě strany barikády". Když se to provalilo, bylo kolem toho takové haló, že si Paramount čerstvě koupený scénář raději strčil do šuplíku. Po deseti letech ale možná konečně nastal ten správný čas.


Zápletka filmu vypadá jednoduše, ale při správném uchopení to může být velké drámo. Hlavní hrdina přijíždí do Las Vegas jako jeden z nejlepších oblastních hráčů. Chce místním kasinům trochu pustit žilou, ale jinak než byste čekali. Otevře si totiž na kraji města hříchu vlastní podnik, ve kterém je pití levnější, krupiéři vřelejší a výhry štědřejší. To se samozřejmě konkurenci nelíbí, takže... ale to už si dokážete představit. Jenom nečekejte žádné akční kejkle, protože hlavní roli si měl tehdy (a prý to pořád platí) zahrát Jack Nicholson, který ve svých filmech většinou spíš dožívá než ožívá. Tohle by mohla být výjimka a s trochou dřiny možná i oscarová. Po Až na krev bych Andersonovi svěřil cokoliv od romantické komedie až po katastrofický film. Power Play se však nachází přesně v jeho domácích vodách, takže pokud jí Paramount odklepne, máme se na co těšit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace