Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Iron Man už brzy!


ikona
imf
iron man
 

Ale jen v Hulkovi. :) Na internetu se objevil klip z nového filmu o zeleném titánovi, ve kterém se mihne i samotný Tony Stark. Od Marvelu je to možná předčasné odkrývání karet (jenže co jiného Hulkovi zbývá, jeho propagace je pořád ještě dost vlažná), ale rozhodně potěší. S druhým Iron Manem to samozřejmě vypadá růžově. Marvel je hnán kupředu půlmiliardovými tržbami a davem nadšených fanoušků, ale důležité smlouvy na svůj podpis pořád ještě čekají. Ani Favreau, ani Downey ještě na sequelu nepracují, možná proto, že Marvel čeká na úspěch/neúspěch Hulka, aby podle toho zařídil své další plány (navzdory tomu, že jejich release list byl zveřejněn až někam do roku 2012). Favreau obětoval železňákovi bezmála dva roky života a i když pořád připomíná, že ještě není po kolena ve druhém díle, rozhodně s ním počítá a tráví dlouhé noci na telefonu s Downeym, aby se mohl brodit dalšími možnými zápletkami a milionem nových nápadů.

"U prvního filmu jsme měli výhodu v tom, že od nás nikdo nic nečekal. Tentokrát musíme dát lidem víc. To mě dostává pod velký tlak a já to rozhodně nechci podcenit," vysvětluje Favreau zdrženlivost, co se týče informací o sequelu. Chlapci z Movieweb.com z něj ale přece jenom něco vytáhli. O to nejzajímavější jsme se rozhodli podělit:

Slyšeli jsme o tom, že role Samuela L. Jacksona (Nick Fury) by měla být ve druhém díle mnohem větší.

Vážně? Já jsem rozhodně pro. Jestli s tím Samuel počítá, bude to určitě vítaná posila.

To zní jako byste se to dozvídal až od nás...

V Marvelu teď mají plné ruce práce s Hulkem, takže jsme tak trochu na druhé koleji. Já sám teď natáčím malý štěk v komedii I Love You, Man (Paul Rudd, Jason Segel), takže se na dalšího Iron Mana připravuju tak trochu z druhé strany. Konzultuju s Robertem možné směry, kterými bychom se mohli vydat.


V Hulkovi prý bude super sérum, v Iron Manovi je štít Kapitána Ameriky. Znamená to snad, že v některém z dalších Marvel filmů bude zmínka nebo dokonce cameo tohoto superhrdiny? 

Je to spíš instinktivní. Samozřejmě se občas sejdeme v jedné místnosti a snažíme se brainstormovat, ale není to lámání si hlavy nad smazanou tabulí. Prostě nás něco napadne, líbí se nám to a poptáme se, jestli to můžeme tak či onak udělat. Mám celkem slušnou představu o tom, jak funguje a kdo je Tony Stark. A jak jeho svět spojit s vesmírem Hulka nebo Kapitána Ameriky. U Thora už je to trochu těžší, tam se pohybujeme v jiném světě, ve kterém fungují odlišná pravidla. Napojit to tak, aby to bylo všechno konzistentní a případná týmovka (Avengers) fungovala bez skřípání, to bude husarský kousek. Ale Marvelu v tomto ohledu důvěřuji.

Možná by bylo nejlepší, kdybyste všechny ty filmy natočil sám...

To vůbec není špatný nápad! Už jsem naznačil, že bych si rád Avengers natočil, ale pravděpodobně to nevyjde. Iron Man 2 by měl mít premiéru v roce 2010, Avengers o pouhý rok později. To nedáte dohromady, ani kdybyste se rozkrájeli. Natáčet podobně ambiciózní film je běh na dlouho trať. Nemůžete si to nikudy zkrátit. Marvel už zřejmě počítá s někým jiným nebo má v rukávu eso, o kterém zatím nemám ani tušení. Je dobré to mít dopředu rozvržené a vím, že v Marvelu mají ten plán expanze comicsových hrdinů do kin  promyšlený do nejmenšího detailu. Už se těším, až si nad tím sedneme a budeme to s ostatními skládat dohromady.

A bude na sequelu pracovat se stejným týmem?

Se všemi herci z prvního dílu v současné době probíhají jednání. A vypadá to velmi dobře. Což mě těší, protože právě souhra celého týmu byla pro výsledný úspěch klíčová. Jakmile budu mít jistotu, že jsou všichni herci na palubě, všechno se pohne správným směrem.

A jak to bude s Deseti prsteny?

Určitě se o nich dozvíme víc. A je tam i návaznost na Mandarina. V prvním díle to bylo hlavně o Tonym. Jak se z něj stal Iron Man, v co věří, jaké má slabosti. Ve dvojce pracujete s hotovou postavou a musíte jí vyrobit odpovídající záporáky. Tady přichází na scénu Mandarin. Jsem rád, že jsme si ho nevyplýtvali v prvním díle, ale zároveň je třeba ho prezentovat jinak než před čtyřiceti lety. Doba se změnila a nejdůležitější bude přijít na to, jak z Mandarina udělat moderního záporáka, který nebude působit směšně.

Favreau se ještě zmínil o tom, že spekuluje i nad tím, jak do příběhu zahrnout War Machinea, případně Tonyho boj s démonem alkoholu. Za čtyři dekády se v comicsové předloze nastřádalo tolik témat, že bude obtížné vybrat to nejlepší a postavit z toho fungující mozaiku. Favreau též prozradil, že je hodně zvědavý na Hancocka (superhrdina vs. flaška) a na ostatní marvelovské projekty. Nehodlá vykrádat, spíš se vyhnout tématům a řešením, které se objeví u konkurence. V tomto ohledu ho zdaleka nejvíc zajímá nový Batman. Chválí nejen workoholika Chrise Nolana (žádný pomocný režisér, všechno si točí sám), ale i skvělé obsazení a ukázkovou marketingovou kampaň. A myslím, že není sám... letošní ročník je co do výrazných comicsových titulů nečekaně silný. Doufejme, že nejen na první pohled. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace