Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Warneři na vavřínech?


ikona
imf
hollywood
 

A bez Harryho Pottera na levém křídle by se jim to mohlo pekelně vymstít. Zatímco všechna ostatní studia už letní sezónu roku 2009 zasypávají osvědčenými tituly, Warneři sázejí na jednu jedinou kartu - Terminátora 4 (nedávno se objevil spoiler ohledně pointy prvního ze tří filmů a musíme tedy říct, že je hodně šťavnatý, dost by mě zajímalo, jestli ho James Cameron odklepnul nebo jen tiše zuří). Vzhledem k obsazení a ambicím studia není vzrušení z návratu Skynetu nepochopitelné, ale s čím chtějí Warneři utáhnout zbytek sezóny? Buď někde tajně natáčejí filmy o kterých zatím nemáme ani tušení, nebo je čeká velký průšvih, protože všechny velké pecky nadcházejícího léta už jsou v plné polní (v pondělí Bay konečně odstartoval zřejmě největšího favorita - Transformers 2).

Co v téhle loterii ještě mohou Warneři nabídnout? Moc toho není. Od Ninja Assassina se po Speed Racerovi očekává spíš trpěný propadák, supermani od DC Comics (Green Arrow, Shazam) se budou těžko propagovat a Justice League by se rozhodně nestihla natočit, to by musely kamery šupajdit do Austrálie už příští týden. Jednou z možností by byl přesun Snyderových Watchmenů na léto, ale momentálně jsou ve stejném slotu jako Třístovka a vzhledem k jejím tržbám Warneři pravděpodobně nebudou chtít pokoušet osud.

Druhá věc je, jestli na tom opravdu budou o tolik hůř než letos. Speed Racer byl průšvih, Dostaňte agenta Smarta se jím snadno může stát (i když pravděpodobnější je, že vydělá stamiliony) a většinu nadějí tak studio upíná k Temnému rytíři. Tam se očekává gigantický opening a vrátka k dalšímu pokračování. V letech 2010-2012 jsou navíc Warneři jištění Potterem a Hobitem. Za rok však jejich logo v letních kinech nehledejte, budou tam řádit ostatní:

Paramount má mimořádně akční sestavu, protože bude útočit druhými Transformery a také adaptací G.I. Joe. Hračky nás zasypou, ale protože jsme všichni v jádru pudla dětmi, budeme jim sypat do chřtánů miliardy. Bumblebee se na mě směje z poličky a nadšeně souhlasí. A kdyby to nestačilo, ještě je tu restartovaný Star Trek. Geekové budou u hory s hvězdičkami napřesrok kempovat.

Zastávka u Foxů musí logicky startovat se sólovkou Wolverinea a třetí Dobou ledovou. Oba projekty vycházejí z úspěšných sérií a očekává se, že potáhnou do kin davy. Navíc to bude otevřená válka Fox vs. Marvel o to, kdo trhne víc. Kasovním trhákem by mělo být i pokračování Noci v muzeu (moc bychom si přáli opak), otazníkem je naopak ještě neroztočená adaptace seriálového A-Teamu. Chtělo by se říct konečně, protože se k tomu schylovalo víc než dekádu. Teď už by mohlo být pozdě. Uvidíme.

Universal se bude muset hodně modlit, aby vyprodukoval zaručený hit. Čtvrté Rychle a zběsile má sice dream team obsazení (všechny hvězdy ze všech dílů) a béčková trojka předvedla, že mladí pořád chtějí volantové kouzelníky a vytuněná auta a holky, ale trendy přicházejí a mizí, než se jeden stačí rozkoukat. Pro náročnější diváky je určena kriminálka Public Enemies. Potíž je v tom, že jí točí Michael Mann, což je komerční jed, kterým by se daly hubit i mamutí krysy z Marsu. Ani fantasy tutovka Land of the Lost s Willem Ferrellem nevypadá příliš pevně. Will Ferrell? Ve filmu pro děti? Možná jo, možná ne.

U Sony toho mají jak na kostele. Andělé a démoni jsou snad předplacenou jízdenkou do světa miliardových zisků, kombinace Sandlera a Apatowa jistě naláká diváky obou táborů a remake kriminálky The Taking of Pelham 123 pod Scottovou taktovkou by měl také dojít k černým číslům. Největší oporou však bude apokalyptický 2012 od Rolanda Emmericha. Snad ještě nezapomněl vyhazovat mrakodrapy do vzduchu. Těšíme se velice.

Disney útočí hned v několika zástavách. Na další flák s Hannah Montana asi nepůjdete (všichni ostatní ano :), ale adaptace Prince z Persie by vás zajímat mohla, stejně jako nová pixarovka. Tady se sází na tradici a osvědčené fachmany. Jen ten Newell tam pořád přebývá. To by však komerční potenciál nemělo brzdit.

Některé tituly by samozřejmě mohla zbrzdit případná stávka herců (SAG). Jednání neustále probíhají, teď se však ukazuje, že SAG nemá potřebných pětasedmdesát procent hlasů, aby mohlo vůbec ke stávce přistoupit. A hereckým kontům už takhle dost ublížila stávka scenáristů. Je tedy otázkou, zda 30. června dojde ke stávce, nebo budou muset herci pokorně přijmout "nějakou smlouvu"... Jejich televizní kolegové (AFTRA) se dohodli s producenti už před měsícem. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace