Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Páteční sexy párty bodují


ikona
imf
tržby
 

A teď už nejen v ložnicích. Sex ve městě se přesunul z televizních obrazovek na stříbrná plátna a i když se nekonala "ženská Třístovka", jak mnozí předpovídali, budou se teď hollywoodští účetní dlouho škrábat na hlavě. Do garáže jim totiž nacouvala jindy vcelku neviditelná demografická skupina - ženy nad třicet.


Už zvěsti o velkolepých ženských jízdách, které se budou točit kolem celovečerní adaptace "nejžůžovějšího seriálu", a velkorysé evropské openingy, slibovaly velká čísla. Studio oznámilo, že díky vyprodaným premiérám čeká minimálně dvacetimilionový opening a realita byla ještě růžovější. Po pátečních výsledcích jsme se začali hodně divit, ale Carrie, Miranda, Samantha a Charlotte si o nastálém víkendu daly trochu na čas, aby se vyspaly z páteční kocoviny. Sobota a neděle byly prokazatelně slabší, jakmile opadl zájem hardcorových fanynek, zastavil se třídenní výdělek Sexu na necelých 56 milionech.

Což je pořád ještě obrovské číslo, které z filmu dělá jednu z nejúspěšnějších seriálových adaptací, eRkových openingů, holčičích filmů a takhle bychom mohli pokračovat donekonečna. Holky zkrátka odvedly dobrou práci. Objeví se teď filmy podle podobného mustru, nebo je to jen záblesk supernovy? O kvalitách snímku se čeští diváci přesvědčí už příští týden, bude ho ale předcházet pověst překvapivé hitovky. V letošní sezóně je to další anomálie, která zamotala hlavu nejen účastníkům naší Tipovačky, ale i mnoha analytikům.


Holčičí síla udeřila tak mocně, že srazila klobouk z hlavy i samotnému Jonesovi. Spielberg jistě čekal, že se svým velkolepým comebackem bude trůn hájit trochu déle. Marná sláva, Indy sice propadá do bažin se ctí (o čtyřiapadesát procent), ale se 46 miliony se musel spokojit se stříbrem. Celosvětově ovšem sahá po 500 milionech, takže ho tenhle ústrk příliš dlouho bolet nebude.

S velkým odstupem, ale přesto ještě na bedně, se na nás směje horor The Strangers. Jak se to stalo? Nikdo neví. Béčkové obsazení, neznámý režisér, klasický bu-bu trailer a všechno až příliš podobné žánrovému odvaru Motel smrti. Ten otvíral za osm milionů, The Strangers si odnesli něco kolem dvaceti. Kvalitou to nebude, hladem po hororech asi ano. Kdo by to byl čekal? Pořád se učíme.


Jedinou skorojistotou bylo to, že Iron Man předběhne Narnii a ukáže jí svá kovová záda. Povedlo se, i když relativně těsně (13 vs. 14). Na zbytku žebříčku, kromě nezastavitelných propadů Speed Racera, není příliš zajímavého, ale samotný rozbor víkendu den po dni přináší velmi interesantní souvislosti. Zatímco v pátek Sex doslova rozmetal kinosály, v sobotu a v neděli se na něj už v podstatě nechodilo (téměř půlku třídenních tržeb vydělal za první den). To pomohlo k obrovskému nádechu především Indymu, Iron Manovi a Narnii (obojí o 60 procent nahoru oproti pátku). Jediným stabilním titulem, který si užil i silný pátek, byl již zmíněný The Strangers. Hororové fanoušky zřejmě nechává Carrie v klidu. :)

Bude velmi ošidné tipovat, kam se dívčiny z New Yorku propadnou tváří v tvář kreslené Kung-fu pandě a šílenému holiči Adamu Sandlerovi. Z toho se rozklepou kolena i Indymu. Léto se definitivně rozjelo a dává zabrat i největším teoretikům. Sex je ale nejlepší v praxi, takže ve čtvrtek hurá do kina.

Kompletní žebříček najdete zde.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace