Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Iron Man vede, Speed vyhořel


ikona
Cival
tržby
 

Léto zná svůj první propadák. Jezdí rychle, hýří barvami a tak jako dokáže některé nadchnout, tak umí druhé spolehlivě odpudit. Speed Racer se u zámořského publika minul účinkem. Že nevydělá bylo zřejmé už několik posledních dnů a týdnů, kdy se nad Speedem vznášela hodně negativní nálada. Na amerických fórech jako by se pořádaly závody v kopání do Wachowských (nezřídka ve stylu „ani se nebudu dívat na trailer“), což by nahrávalo spekulacím o tom, že Speed je pro ně příliš výstřední a že Wachowští příliš nezapadají do představy o milých režisérech dětských filmů (svěřili byste svou ratolest transexuálovi?:-) – protože přiznejme si, není normální, aby Spy Kids atakovaly hranici sto milionů, zatímco nabušenější Speed paběrkuje s 20,2 miliony za první víkend... ani se neprosadil na první pozici TOP desítky, i druhém místo uhájil jen o pár tisíc dolarů. Osobně si myslím, že vysvětlení fiaska je trochu prostší: Experiment Wachowských z propagačních materiálů nezaujal natolik, aby dokázal překrýt obecné rozladění z druhého a třetího Matrixu. Image je možná nanic, ale někteří filmaři se bez ní neobejdou. A tak jako může pracovat pověst pozitivně u kýčaře Tylera Perryho, může dusit i progresivní bratry Wachowské.

Ti to se svým příštím projektem nebudou mít zrovna snadné. Joel Silver sice rád investuje do jejich odvážných vizí, i on si ale zvládne spočítat, kam se mu vyplatí cpát peníze a kam ne. Osobně pořád doufám, že Speedovi trochu prospějí tržby ze zbytku světa, anebo – zázračně – pomůžou DVDčka, ale... nebuďme naivní. Wachowským by teď nejvíc bodlo vrátit se k nízkorozpočtovým začátkům, natočit nějaký festovní thriller a znovu dostat veřejné mínění na svou stranu. Jinak je nečeká nic veselého. Jak všichni víme, v Americe si vás považují jen podle tržeb posledního filmu. A ty budou v tomto případě zoufalé, někde na hranici padesáti, šedesáti milionů dolarů. Při trojnásobném rozpočtu to bolí.

Pro Iron Mana nemohl být Speed Racer jakoukoliv konkurencí. Železňák si tak bez problémů obhájil první pozici a při propadu o 49% přisypal na konto dalších 50 milionů. O příštím víkendu už budou u Marvelů oslavovat 200 mega – lepší motivaci k přípravě druhého dílu si nejde představit.

Před Speeda se přitom jen těsně nevecpali i Ashton Kutcher s Cameron Diaz, kteří prokalili Mejdan v Las Vegas. Přesně podle předpokladů si tím vysloužili 20 milionů dolarů od diváků, kterým stačí předvídatelná a lehce haštěřivá romantika. Producentům v tomhle případě výborně vyšla sázka na „prověřené“ herecké obsazení (taková povrchnější varianta dvojice Kate Hudson - Matthew McConaughey). Útok na celkových pětapadesát milionů by tak měl projít bez větších komplikací.

Úspěšný start žánrového kolegy určitě neprospěl romantice Jak ukrást nevěstu, ta si i tak uchránila čtvrté místo a 7,6 milionů (při poklesu o 48%). Slušně se drží i Baby Mama a Kopačky, které šlechtí nízké propady, co je to ale platné, když o otvíracím víkendu zklamaly  (minimálně v porovnání se Zbouchnutou a Superbad). Sedmé Zahulíme, uvidíme 2 se už prohnalo okolo dobrodružného Forbidden Kingdom, které pokorně ustupuje jiným dětským filmům a jen tak tak se vyšplhá přes padesát milionů. Žebříček pak uzavírají Nim´s Island a drama z ringu Redbelt, třetí novinka týdne, která se z třinácti stovek kin dobelhala k jednomu milionu.

Za týden vše rozboří Narnia. Nemá sice kolosální kampaň a do boje jde jako sám voják v poli, ale i tak všechny rozsápe.

Kompletní žebříček tady. Výsledky tipovačky zítra večer v Hot Stuff. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (113)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace