Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Miliony pro šprýmaře z TV


ikona
Cival
tržby
 

Už v souvislosti se Superbad, Zbouchnutou a 40 let panic se toho hodně napovídalo o expanzi televizních komiků na filmová plátna. Samozřejmě, nová jména tímhle směrem putovala vždycky; těžko objevíte vtipálka kalibru Jima Carreyho někde na konkurzu v Horní Dolní. Radši si ho necháte objevit v SNL nebo podobné show, a pak mu dáte roli zvířecího detektiva Ace Ventury a, voilá, velká filmová hvězda je na světě.

S úspěchem Judda Apatowa se na plátno natlačilo ale nezvykle početné stádo „nováčků“ z televize. A invaze pokračuje. Na prvním místě kasovního žebříčku se totiž o víkendu zjevila komedie Baby Mama s Tinou Fey a Amy Poehler, u nás víceméně neznámými divoženkami z obrazovky. Koho však zajímá Česko, když za Tinou a Amy zjevně stojí podstatná část amerického publika. Samozřejmě, že 18,2 milionů dolarů není suma, za níž by si šlo pořídit půlku Manhattanu – v porovnání s otvíráky z letní sezóny je to hotový pakatel – první místo se však u tak jednoduše střižené komedie ocenit musí.

Zvlášť když ze zálohy střílí další subtilní komedie. Zahulíme, uvidíme 2 aka Harold & Kumar: Escape from Guantanamo Bay se usádlilo díky 14,5 milionům na druhé pozici. Jednička přitom za celý svůj pobyt v kinech utržila milionů 18. Důvody většího úspěchu? Jasné! Zahulíme, uvidíme vyrostlo po zásluze v kultovku, jíž si cílová skupina královsky užívá nejen pod vlivem zeleného listu. Zhulený humor si na DVD našel svoje věrné příznivce, a ti teď snahu producentů poměrně vděčně oplácejí. Kal Penn a John Cho navíc už nejsou nýmandy s divnou barvou pleti, tím spíš ne Neil Patrick Harris, který za ta léta vyrostl v kůži Barneyho z How I Met Your Mother v bezmála legen... wait for it... dárního srandistu své generace. Uvidíme, jak daleko Harold s Kumarem dojdou, jak se nám budou líbit (český distributor zatím není) a co to provede s případným třetím dílem.

Nadvládu svižného dialogového humoru z televizních obrazovek každopádně podtrhávají ze čtvrtého místa i Kopačky, v nichž se věrný kumpán Neila Patricka Harrise Jason Segel rozkoukává na stříbrném plátně. Že s úspěchem, tak o tom vypovídají spokojené recenze a průběžných 35 milionů dolarů (propad o 38% je slušný s ohledem na tom, že se přiřítily dvě „typově blízké“ komedie – stačilo to na 11 mega za víkend).

Zajímavý pohled se nabízí už jen na bronzovou pozici. Žánr rodinného dobrodružství tu snaživě zpeněžuje Forbidden Kingdom Jeta a Jackieho, když mu na kontě svítí vcelku příznivá suma 38 milionů.

Mezi pátým a devátým místem se už rutinně sbírájí poslední šestáky před nástupem velkých letních blockbusterů. Mezi 4,5 a 2,4 miliony za víkend se vešli Nim´s Island, Prom Night, Oko bere, 88 minut a nesestřelitelný slon Horton, který to za týden slavnostně dopklepe na metu 150 milionů dolarů.

Naopak desátý thriller Deception definitivně ukončil trápení Marcela Langeneggera, debutujícího režiséra, který prošustroval hvězdné herecké obsazení (Jackman! McGregor!) a ve snaze zachránit si kůži hodil vinu na svoji nezkušenost a divné taktiky distributorů. Že prý jeho stylový film nechtěli pustit novinářům... Pche! Kdo viděl, ten blil, jak značí zdrcující recenze. Není divu, že se Foxové rozhodli zbavit svého průšvihu pěkně potichu, bez velké kampaně. Z dvou tisícovek kin tak Deception vytáhlo jen dva miliony dolarů. Pořídit takový propadák s Wolverinem a Obi-Wanem, hmmm, tomu říkám kumšt.

Za týden nás konečně čeká letní rambajz, když si to přifrčí Robert Downey jr. v brnění Iron Mana. Rozjede to Marvel ve velkém nebo nás čeká vlažný start popcornové žranice? A co na to mrkající romantika Jak ukrást nevěstu? Dozvíte se za týden.

Kompletní výsledky zde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace