Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hobitův osud zpečetěn


ikona
st39.6
guillermo del torothe hobbit
 

Na MovieZone jsme to brali za hotovou věc, o režii Hobita se ale spekulovalo i nadále. Jeden zdroj účast Guillerma Del Tora vyvracel, další potvrzoval, jiný zas navrhoval Sama Raimiho, však to znáte. Byl kolem toho bordel. Jistě vás tedy potěší, že Guillermo Del Toro oficiálně podepsal, že bude režírovat dvoudílného Hobita, prequel Pána Prstenů. Spokojeni? My rozhodně! Teď ještě zjistit, co to znamená pro další projekty zavalitého Mexičana. Např. pro Hellboye. Del Toro se totiž těší na trojku, která by přišla v případě úspěchu Zlaté armády. Byl by to díl naprosto poslední a Del Toro by se ve scénáři už postaral, aby už se nikdy další neobjevil. Což je pěkná myšlenka, jen studiu se nemusí dvakrát líbit. Proti pekelnému chlapci by tentokrát bojovala banda zbohatlých nácků. Což není metafora studia, ale děj třetího dílu. ;)

Jisté je každopádně to, že Del Toro se na příští čtyři roky musí přestěhovat na Nový Zéland, kde pod producentským dohledem Petera Jacksona a Fran Walsh filmy připraví, natočí, nastříhá a všelijak dokončí. O jejich distribuci se postarají Warneři a MGM, New Line bude spolufinancovat (i když je to teď už jen minimálně převlečená, další ruka Warnerů). O triky a výpravu se opět postará Weta, které bude stačit, aby otevřela sklady, trochu oprášila kulisy a vzpomněla na léta slávy. Pak už to všechno půjde jako po másle.

První film by měl do kin dorazit v roce 2011 (nebojte, to uteče jak voda), druhý pak o rok později. Z nějakého záhadného důvodu si producenti a studio myslí, že knížka o polovinu tenčí než Společenstvo prstenu potřebuje dva filmy. Což je prima, ale další čekání bude utrpení. Vzpomínáte na ty tři roky, kdy na nás vždy v lednu čekal další díl Frodova dobrodružství? Ach ty časy!

Guillermo Del Toro na režisérské sesli je každopádně asi ta nejlepší varianta, které jsme se po Jacksonovi mohli dočkat. Možná sem tam upustí uzdu fantazii, že by Hobita překopal se ale bát určitě nemusíme. Z pozice výkonného producenta mu bude Jackson dýchat na záda a Weta také moc dobře ví, jak má co vypadat. Nevím jak vy, ale já i na roky daleko cítím trhák jak Brno.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace