Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jet a Jackie pucovali Kopačky


ikona
Cival
tržby
 

Trh je svině. Mohli jsme láteřit, že nutí dvě největší asijské mlátičky k prostituci v neškodném dobrodružství pro celou rodinu, ale první víkend jasně ukázal, že tenhle krok měli v Lionsgate Films dobře promyšlený. Jasně, nedočkali jsme se velkolepého setkání, někde mezi Drunken Master a Fist of Legend, nikdo nám neukuchtil ultimátní řežbu, v níž by dvě legendy napnuly své staré kosti a za peníze štědrých amerických investorů naposledy naplno zaválely. Ale... i Forbidden Kingdom, dobrodružství pro děti a adolescenty, překvapilo fajnovými trailery, zaujalo pozitivními recenzemi a - to hlavně – komerčně uspělo. Jak typické. Pro Jeta Li je to jednoznačně nejúspěšnější zámořský počin, v němž se ujal hlavní role. Jackie má sice ve filmografii Křižovatky smrti nebo výdělečné spolupráce s Owenem Wilsonem, dvacetimilionový otvírák je ovšem i pro něj velmi slušným úspěchem. Forbidden Kingdom tak bude útočit na šedesát milionů dolarů, což je pro Lionsgate Films, stále úspěšnější a ambicióznější studio, chvályhodný výsledek. Nakonec možná budeme všichni víceméně spokojeni.

Pozitivní nálada bude i v týmu Judda Apatowa. Po průšvihu s Walk Hard a po zklamání s Tvrďákem Taylorem vrátily Kopačky „Apatow-crew“ zpátky na vítěznou kolej. O prvním víkendu utržily 17 milionů. „Málo!“, zvolá člověk porovnávající s obrovskými tržbami Zbouchnuté (celkově 148 milionů jen ze Severní Ameriky), Superbad (121 M) a 40 let panic (109 M). A my mu můžeme přitakat, protože Kopačky tyhle velehity nedožene. Jenže i tak si Apatowův klan připsal další velký úspěch. Třicetimilionový rozpočet se podaří zaplatit během pár dnů, Kopačky navíc budou v kině hnát pozitivní recenze a nadšení na diskuzních fórech, kde se tenhle čerstvý kus ze série přisprostlých vztahových komedií klade nad úroveň Zbouchnuté i Panice. Ne každému to zní jako jasný důkaz kvality, my, diváci s vkusem, ale víme své. :-) Kopačky by každopádně měly v klidu atakovat sedmdesát milionů a nikdo by se nemohl divit, kdyby mířily i výš.

Třetí horor Prom Night, vítěz z minulého týdne, rychle ztrácí půdu pod nohama. Pokles o 56% zkrátil výdělek na devět milionů, průběžně má Prom Night ale pořád velmi nečekaných 32 melounů.

Čtvrtá bojovala další novinka, slabý thriller s Al Pacinem 88 minut, který u nás už byl uveden na DVD. I za necelých sedm milionů můžou být producenti rádi.

Pátý Nim´s Island ztratil 38% a s 5,6 miliony se vydrápal přes dvaatřicet milionů. A jen o pár desítek tisíc méně si připsalo karetní Oko bere, na jehož kontě se skví už 69 mega.

Až na sedmou pozici spadli Street Kings: Je to zvlášť smutný pohled, protože propad o 67% řadí Reevesou kriminálku na 67. místo mezi nejrychleji mizícími filmy všech dob. K devatenácti milionům tak Street Kings něco přidají leda ve zbytku světa.

Osmý se drží Horton, na devátou pozici se díky překvapivým třem milionům prosadil nový dokument Expelled: No Intelligence Allowed a desítku uzavíraj Clooneyho Tvrdý palice.

Za týden se můžete naposledy nadechnout před natřískanou letní sezónou. Přijde snaživá Baby Mama, první a poslední průšvih své kariéry završí režisér Marcel Langenegger s thrillerem Deception a nakonec přijdou Harold s Kumarem. Přiznávám, že letos jsem ničemu tolik nefandil jako pokračování Zahulíme, uvidíme. Ta milá kultovka s vůní THC si totiž zaslouží povedený a komerčně úspěšný sequel. Držme palce.

Kompletní výsledky tu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (23)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace