Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další BSG?


ikona
imf
seriál
 

Od hlavního mozku populárního seriálu Battlestar Galactica, Ronalda D. Moorea, přichází zbrusu nový projekt a všichni jsou z toho... no já teda ne, protože BSG jsem nikdy neviděl, ale většina postižených bude z téhle novinky zralá na brzkou vánoční oslavu. Přitom se podle zápletky nejedná o nic moc originálního a navíc to vzniká v produkci Foxů, což je poslední dobou vždycky špatná zpráva (hlavně z hlediska rozpočtu a produkčních tlaků). 

Takže o co jde? O posádku Phaetonu. To není Volkswagen, ale první pozemská loď s intergalaktickým pohonem. To ovšem neznamená nějakou převratnou rychlost. K prvnímu, možná obývanému, vesmírnému cípu to bude hrdinům nějaký ten rok trvat (konkrétně deset), takže se inženýři rozhodli do prostorů lodě instalovat pokročilé systémy virtuální reality (odtud název seriálu - Virtuality). Členové posádky v nich mohou zastat jakoukoliv roli a tak trochu si "užívat" ve stylu Total Recall. Ani v seriálech samozřejmě nejsou podobné simulátory žádnou novinkou, objevily se už ve Star Treku (Nová generace).

V tomto případě je ale virtuální realita klíčová, protože nejen že se jednotlivé fáze mohou slévat do sebe (jednotliví členové posádky mohou potkávat sami sebe v jiných rolích", ale především nikdo netuší, že v pečlivě vymyšleném systému se objeví chyba. Za chvíli už nikdo nezjistí, co je realita a co pouhá iluze. A zatímco loď spokojeně brázdí hlubiny vesmíru, začne posádka svádět boj o vlastní identitu. A možná potká mimozemšťany dřív než si myslí. Jen aby nebyli jenom vymyšlení... nápadů se nabízí tucet, ostatně zápletka je pro scenáristy velmi vděčná. Dvouhodinový pilot už byl odklepnut a začne se natáčet v červenci, což mj. znamená, že start samotného seriálu nelze očekávat dřív než na jaře, mnohem spíš ale na podzim roku 2009 (není vyloučeno, že pilot se objeví dřív, jako oťukávačka publika).

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (15)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace