Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Blu-novinky #1


ikona
st39.6
 

Hola hola, nová rubrika volá. Odedneška se budete každý týden v Hot Stuff setkávat s výběrem těch nejzajímavějších titulů, které vycházejí na Blu-rayi jak u nás, tak hlavně ve světě. Jak je známo, český trh s modrými nosiči je zatím dost omezený (což se snad brzy změní, ještě tento rok by měl na scénu nastoupit Magic Box, který zastupuje Warnery), není tedy divu, že se většina textů bude věnovat americkým edicím. Pokud dostanete na nějakou z nich chuť a nebudete vědět, jak se k nim dostat, v komentářích a v diskuzáku vám budeme k dispozici jak my, tak někteří ze zkušenějších čtenářů.

Nejdříve tedy pár kapek z českého rybníčku. Na konci března u nás vyšel sci-fi thriller Gattaca, kterému se možná časem koukneme na zoubek v recenzi. To se nedá říct o třetím dílu série Resident Evilu, nebo Dobrodružství Barona Prášila (obojí vyšlo sedmého, RE má dokonce český dabing), které jsou bohužel výhledově asi to nejlepší, co se k nám do konce června dostane. V Blu-ray rubrice se proto setkáte hlavně se staršími edicemi (ještě na tento týden se chystá Hellboy), nebo zásadními tituly ze zahraničí (BD-Live vyzkoušíme hned, jak se nám dostane do rukou).

Jak to vypadá s prvním českým Blu-rayem - s Gymplem, stále není známo. Datum vydání je už dávno za námi, ani ve vedení Bontonu ale skoro netuší, že měl film vyjít. Všechno, co z nich vypáčíte, je, že jeho příprava je velmi obtížná. Hm. Až se dostane na pulty, měl by být o stovku levnější než cizí filmy a ještě k němu dostanete bonusovou placku se soundtrackem. Což nezní zas tak beznadějně.

V Americe se minulý týden mohli blůčkaři poprvé radovat z titulů s BD-Live výbavou (vynecháme-li pochybné War, které už nějaký ten týden na pultech leží). S tou přišly filmy od Sony Šestý den a Walk Hard a jelikož jsou oba region-free, můžeme si je vyzkoušet i u nás (my to stihneme snad ještě tenhle měsíc). Jinak tento týden žádná sláva, Já a moje příšera asi těžko někomu rozproudí krev v žilách, proto se asi spousta lidí těší na týden příští (nebudu prozrazovat).

A jelikož si o nových Blučkách povídáme poprvé, ohlédneme se za tím nejzajímavějším i z minulých týdnů. Fanoušky Shyamalana jistě potěší nová edice Vyvoleného. V knižním vydání vyšla klasika Bonnie a Clyde, milovníky blockbusterů zase potěšilo Já, legenda a Kouzelná romance (ta je regionálně bloklá, britská edice je ale skoro totožná), které společně s Tahle země není pro starý  lámaly rekordy prodejnosti. Techničtí geekové by si určitě neměli nechat ujít Já robot, které prý disponuje jak nejlepším audiem, tak obrazem, co v současnosti z Bluček vymačkáte. Jelikož je ale od Foxů, tedy region A, musíme si počkat na květnovou britskou edici. Hlouběji už se šťourat nebudeme, nakonec tedy rychle o stavu na frontě - HD DVD mele z posledního, z nejnovějších titulů stojí za zmínku německé vydání druhého Terminátora a sci-fi Já, legenda z tohoto týdne, které oproti modrému bratříčkovi vychází se zpožděním a ošizené o bonusy. No neberte to.

Tak se s námi v komentářích podělte, jak pod náporem nových filmů (ne)odolávají vaše peněženky a co se v nejbližší době chystáte nakoupit. Pokud máte tu možnost, už je nejvyšší čas jít s námi po modré ;).

P.S.: Sony potvrdila, že za týden její Playstation 3 firmware updatem doplní funkce vnitřního dekódování DTS-HD MA a HR. Takže můžeme už bez nadsázky říct, že jako přehrávači PSku nechybí vůbec nic.

P.P.S.: Akce 3 Blu-raye za cenu dvou na americkém Amazonu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace