Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pixar míří nahoru


ikona
imf
pixar
 

A plánuje hodně dopředu. Na poslední tiskovce toho zástupci animátorské špičky prozradili až až. Vzpomínáte si na tajemný obrázek chlapíka, co mu za oknem místo včel otravují letadla? Věděli jsme, že je z tajemného projektu Up, ale další info se úzkostlivě tajilo (což je v případě animáku překvapivě snadné, jeho hlavní hrdiny nemůžete zavřít do sklepa, opít a vyzpovídat). Teď ale známe zápletku a dokonce i pixarovské plány do roku 2012.

 Ale popořadě. Zatímco o Wall-E jsme až do traileru věděli jen nicneříkající minimum (robot, nebude mluvit, všechno bude "jiné"), tady už z prvního obrázku odhadneme jak staromilskou animaci, tak jakési dobrodružství. A vskutku, Carl Fredricksen je dobrodruh a cestovatel, který už všude byl a zanechal tam stopy. Teď je mu osmasedmdesát a je na zaslouženém odpočinku. Srdce zcestovalého důchodce roztaje až ve chvíli, kdy potká osmiletého kloučka, kterému by mohl předat pochodeň. Čeká ho ještě jedna cesta. Ta nejdelší, nejdůležitější a nejzábavnější. Samozřejmě v Disneyho novém 3D (všechny pixarovky ho budou umět). Od režiséra Příšerek s.r.o. už v květnu 2009.

Až pak přijde na řadu třetí Toy Story. V říjnu 2009 bude mít reopening první Toy Story (ve 3D), v únoru 2010 pak dvojka a konečně v létě 2010 se dočkáme nových příběhů ze země pod Andyho postelí. Ta už ale nebude v jeho pokojíku, nýbrž na univerzitních kolejích. Starý známý je teď opravdu starý, ale na hračky nezapomněl, resp. ony nezapomněly na něj. Vrací se všichni, včetně Toma Hankse a Tima Allena. Režíruje Lee Unkrich (spolurežisér druhého díla nebo Hledá se Nemo).

A teď konečně ty žhavé novinky. O rok později, v létě 2011, nás čeká debut režiséra kraťasu Lifted, jenž jste mohli vidět před Ratatouille. Jmenuje se newt (vše malými písmeny) a je o dvou modrých bytostech, které jsou posledními zástupci svého druhu. Chlapeček, holčička a banda vědců, která se jim pokouší zajistit to nejlepší prostředí pro... však vy víte co. Jenže mezi rozmnožováním a láskou je velký rozdíl, který nelze vypočítat žádnou rovnicí, ani tou, která sahá přes tři tabule do vedlejší laboratoře. Brzy to pochopí nejen vědci. My to chápali už před dvaceti lety, ale na originální rozřešení v renderovaném stylu si budeme muset nejméně tři roky počkat.

 V roce 2011 stihne Pixar ještě jeden zářez do celuloidu, tentokrát v čase Vánočním, v podání ostřílené Brendy Chapman. The Bear and the Bow ale zní už podle názvu podezřele. Tak nějak... pohádkově. Ne, nečeká nás další Shrek, první invaze do pohádkové říše (jde o Skotsko... Horalové apod., ale hlavičky se sekat nebudou) se ponese v klasickém stylu. Někdo na to možná nemá žaludek, jiní si příběh půvabné princezny, kterou víc než šminky baví luk a šípy, jistě vychutnají. Na souzení je ještě příliš mnoho času, počkejme si na obrázky. A trailer.

Na rok 2012 je ohlášeno zpropadené pokračování Aut, nad kterým mnozí kroutí hlavou. Je ale pravda, že zřejmě nepovrchnějších (ale velmi zábavných) pixarovek je k pokračování víc než stvořená, u ostatních by šlo o necitlivé zasahování do skvěle vyvážených vesmírů a dějových linií. Pixar nicméně potvrdil, že... a) všechny jeho filmy budou disponovat Disney 3D (ale budou souběžně k dispozici i ve standardním formátu), b) budou vznikat dva projekty ročně. V roce 2009/2010 je to trochu vynucené, díky re-releasu Toy Story, ale Pixar má prý dostatečné kapacity, aby zvládal dva animáky bez poklesu kvality. Inu, uvidíme. Na usínání na vavřínech to ale rozhodně nevypadá.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace