Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

HBO konečně i v HD


ikona
imf
 

Když vydalo UPC prvního dubna tiskovku o tom, že HBO konečně dorazilo do její sítě i ve vysokém rozlišení (1080i), nevěnoval jsem tomu pozornost, ostatně i na jiných stránkách se objevily HD apríly a ze mě si přece vystřelit nedovedou. Jenže pak mi o tom řekl ještě někdo. A pak někdo další. Momentálně už to není tak moc hot (zpráva je týden stará), ale rozhodně je to "stuff". Jedná se ostatně o první z velkých filmových kanálů, šířený skrz velmi dostupného kabelového operátora. Chcete HD? Chcete ho hned? Už žádné výmluvy.

Od 1.4. tak UPC, pravděpodobně hlavně v Praze a v Brně, kde bude dostatek set-top boxů vybavených HDMI připojením a schopností přijímat záznam v MPEG-4, nabízí speciální balíček HBO HD. Pokud už HBO máte, připlatíte si sto korun, při objednávce balíčku Superfilm je dokonce HBO HD zdarma. Nejnižší možná kalkulace je zřejmě Starter pack plus HBO plus HD se zdá býti 299+200+100, ale skrz různé slevy a kombinace (HBO pro nové zákazníky na šest měsíců pouze za 99 korun) se pravděpodobně dostanete ještě níž.

Set-top box má HDMI a komponentní video, přičemž skrz obojí je schopen posílat signál v plné 1080i kvalitě. Zvuk je v případě HBO HD v Dolby Digital - originál nabízí 5.1 stopu, český dabing 2.0. Titulky nejsou přítomné a zvuk jede skrz HDMI, ale můžete ho připojit k repro i analogově (L+R) nebo pomocí optiky (5.1).

HBO HD bude v prvních týdnech nabízet především pořady přepočítané do 1080i z klasických PAL zdrojů, ale mezi premiérami v HD rozlišení nechybí např. Casino Royale, Góól 2 nebo Hollywoodland. 7Mbps datového toku sice nenabízí žádný zázrak, ostatně digitální vysílání UPC je obecně kritizováno za vražedné datové toky, ale na zhodnocení kvality si ještě zájemci musí počkat, protože zatím je programová nabídka poskládána z přepočítaných zdrojů. Jako první vlaštovka na českém HD trhu to ale vůbec není marné.

Na satelitní UPC Direct podle oficiálních informací HBO HD vůbec nebude (což je škoda, protože by tam mohla dosáhnout vyšších datových toků).

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace