Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hračkářská devastace


ikona
imf
g.i. joetransformers
 

Transformerům se ještě před třemi lety všichni smáli. Teď už posloucháme a těšíme se nejen na druhý díl, ale taky na hračkoidního kolegu ze stejné stáje. G.I. Joe se točí v Praze, takže kdybyste náhodou v baru potkali Dennise Quaida, Channinga Tatuma nebo Siennu Miller, nemělo by vás to rozhodit. Mnohem spíš ale na pivo vyrazí britský řízek Ray Park, kterého si dodnes všichni pamatujete jako Darth Maula z Epizody I.

G.I. Joe je zkrátka hvězdně obsazený, ostatně Sommers si vypůjčil i kamarády ze starších projektů - Arnold Vosloo hraje Zartana a teď to podle všeho vypadá, že ve filmu se mihnou i Brendan Fraser a Dwayne "The Rock" Johnson! Oba by měli hrát staré známé pardály z Dukeovy jednotky - jejich přezdívky jsou Gung Ho a Shipwreck. I když se herci svým předlohám v podstatě vůbec nepodobají, je tahle cameo smršť příjemným překvápkem. Chybí nám už jen Famke Janssen z Chobotnice a Hugh Jackman z Van Helsinga.

Ve skutečnosti si ale možná Sommers vzal příklad z kolegy Baye, který loni ohlásil, že nechce, aby fanoušci věděli, o čem druzí Transformeři budou (přirozeně o královské destrukci, obrovských robotech a cool Shiovi). Takže bude sem tam vyrábět falešné info, aby pak v kině lidi nachytal na švestkách. Nedávno jsme se dozvěděli, že ve filmu nebudou dinoboti. Doufejme, že to není blud, protože by se řadě lidí ulevilo. Dalším frakcím ve světě planety Cybertron se však Bay (mooožná) nevyhýbá. K Autobotům a Decepticonům z prvního filmu by se tak mohli připojit Constructiconi.

Jak jste asi pochopili z názvu, jedná se o konstrukční boty, kteří morfují z jeřábů, automíchaček, bagrů, buldozerů a dalších vozítek. Nejsou kdovíjak silní a už vůbec ne inteligentní, ale mají jednu zásadní výhodu. Když jsou pohromadě, mohou se ještě víc přitulit a propojit se do tzv. Devastatora. Ten je mnohem větší než obyčejný bot (větší než Optimus nebo Megatron, kteří jsou jedni z největších single-botů) a disponuje obrovskou útočnou silou. Proč si myslíme, že to není Bayova finta, jak nás oblafnout? Něco takového je pro něj jako ušité a pro finální souboj by Devastator skvěle posloužil, možná i v tom smyslu, že by Autoboti a Decepticoni museli na chvilku podepsat "opoziční smlouvu". Vzpomínáte si ještě na Bayovy úvahy o megarobotovi, co by morfoval v letadlovou loď. Tohle je asi nejbližší možná alternativa, aniž by Bay rozflákal předlohu, které si řada fanoušků pořád ještě dost cení.

Oba filmy by se měly (v případě Bayova spíš chtěly) objevit v kinech v létě 2009. Natáčení G.I. Joea už je v plném proudu (natolik, že Frazer už má prý svůj štěk odtočen a objevily se i první fotky a promo záběry), v případě Transformers Bay alespoň popojíždí s roboty po městě (původní modely v životní velikosti) a tvrdí, že pokud se herecká asociace dohodne s producenty a přestane hrozit letní stávka, definitivně spustí kamery začátkem června. Že se to nestihne? První Transformeři měli premiéru 3. července 2007, přičemž první klapka padla 29. května 2006. Bay umí být rychlík a pokud v ILM začnou renderovat přesčasy, určitě zvládne Optimus zaklepat i na dveře vašeho multiplexu. Kéž by.

p.s. Dneska jsem viděl (náhodou) Step Up jedničku a... řekněme, že dám Tatumovi šanci. Ale musí během prvních pěti minut něco vyhodit do vzduchu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace