Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Donnie Yen: Mistr kung-fu


ikona
imf
donnie yen
 

Sice teď chodí po place s monoklem (málem vypíchnuté oko od kaskadéra, to se stalo svého času i Jackiemu nebo Jetovi), ale není pochyb o tom, že je to právě on, kdo drží tep na krku hongkongské kinematografie. Už několikrát jsme dali najevo spokojenost s tím, že se konečně po letech režírování blbých nebo průměrných filmů znovu rozhodnul vylézt před kameru a ukázat všem zač je toho loket, koleno a špička boty z krokodýlí kůže. Teď Donnie mluví o tom, že za pár let si dá pohov, protože chce odejít na vrcholu svých sil. Možná proto teď bere projekty, které by ho mohly v myslích asijského publika zacementovat. Vzpomínáte na Jeta a jeho Fearless? Portrét Huo Yuan Jia měl obrovský úspěch a Donnie by teď rád taky kus životopisného koláče.

 

Jak na to? Právě s Wilsonem Yipem (SPL, Dragon Tiger Gate) natáčí životopis Yip Mana, slavného učitele samotného Bruce Lee a mistra bojového stylu jménem Wing Chun. Vizuálně dravého Yipa a úletového Donnieho by mohl trochu krotit Sammo Hung na postu choreografa (na Wing Chun je expert). Už teď je jasné o čem se bude v létě mluvit, i když proti Donniemu jistě půjdou i mladé hvězdy (viz loňský souboj Flash Point vs. Invisible Target). Jenže jakmile portrét Yip Mana dotočí (obětoval mu hodně času, Bruce Lee je ostatně jeho největší idol), pravděpodobně se vrhne do snímku Chen Zhen. Kdo zapátral v paměti, ten už ví, na čem je... Chen Zhen byl žák mistra Huo Yuan Jia a o jeho kvalitách patriota a bojovníka jste se mohli "dočíst" v desítkách filmů, např. ve Fist of Fury (Bruce Lee) nebo Fist of Legend (Jet Li). I samotný Donnie si Chena zahrál, v seriálové verzi Fist of Fury, která je dodnes na pevninské Číně velmi populární. Aktualizovanou verzi natočí Gordon Chan (spolurežisér Fist of Legend, za jejíž kvality ale "může" především Yuen Woo-Ping) a je psaná přímo na míru Donnieho Yena. Odpoví na tuto invazi velmistrů třeba Jet Li (nový Wong Fei-Hung by nebyl od věci ;)? Momentálně má sice co dělat, aby strhal z domů obrázky v kostýmu Opičího krále, ale my se celkem bavíme. Fotka je samozřejmě z Forbidden Kingdom:


 A teď to nejdůležitější. Pokud je pro vás půlka novinky španělskou vesnicí a chtěli byste se o asijské akční tvorbě posledních dvanácti let dozvědět trochu víc, včetně jejího přelévání do Hollywoodu a zase zpátky, to komplet okořeněné několika názornými ukázkami, stavte se ve středu večer ve Světozoru. Za přednášku Old School vs. New School dáte bratru (nebo spíš sestře - v pokladně) osmdesát korun. Dostanete dvě (ale pravděpodobně spíš tři ;) hodiny informací o všem, co se hýbe na drátech i bez nich, v Hong Kongu i Thajsku, v Hollywoodu i na Barrandově. Do sálu se vejde pětapadesát lidí, takže babičky nechte doma, ale pokud se rozhodnete přijít, budu se těšit. Je mi jasné, že na Febiu dávají Jesseho Jamese. Vyberte si jestli chcete strávit pár minut s Bradem nebo se mnou. Hmm. A sakra... :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace