Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Fanboyové se bouří


ikona
imf
fan boys
 

A u Weinsteinů nestíhají vyprazdňovat poštovní schránky. Chodí do nich tisíce naštvaných dopisů, přičemž některé z nich jsou nepublikovatelné. Důvody jsou víceméně dva. Fanboys ještě neměli premiéru vs. Fanboys nemají rakovinu.

Abyste to pochopili, zápletka nezávislé komedie Fanboys se točí kolem toho, že parta Star Wars geeků zjistí, že jejich kamarád má rakovinu a doktoři mu dávají jen pár měsíců života. Dokonce to vypadá, že nestihne vysněnou premiéru Epizody I. Jeho kamarádi však dají dohromady plán - zajedou na Skywalker Ranch, kde má George Lucas určitě nějakou pracovní verzi. Stačí si jí půjčit a někde v klidu prohlédnout. Vždyť to musí být brnkačka, ne?

První trailer (kdysi dávno v roce 2006) vypadal skvěle a kladné bylo i hodnocení fanoušků z testovacích projekcí (ze začátku roku 2007). Jenže pak Weinsteini promítli film testovacímu publiku a výsledky byly pouze průměrné. Většina lidí zaškrtla v dotazníku, že jim zápletka s rakovinou přišla na komedii "trochu moc". Řešení bylo jednoduché... vystřihnout všechno související s rakovinou, přitočit pár nových sekvencí (které ovšem točil jiný režisér, takže podle všeho do původní verze vůbec nesedly - vizuálně ani ideově) a znovu nahnat do sálů pokusné králíky.

A co byste čekali? Ratingy byly téměř stejné, přičemž mnozí podezírají Weinsteiny z toho, že tentokrát volili otázky mnohem opatrněji (to je ostatně běžná studiová taktika, v dotazníku Jádra nikdo nenašel kolonku "A nevadilo vám, že ten film vůbec nedává smysl?"). Výsledek? Když už se to přetáčelo, tak to použijeme. Do kin má jít přestříhaná verze. Když se to fanoušci a tvůrci filmu dozvěděli, začala masivní bojkotovací kampaň. Zatím je zdokumentováno asi 300 tisíc protestních mailů a spousta opravdové pošty.

Zřejmě to funguje, protože Weinsteini slíbili, že na DVD se objeví i původní verze. Do kin se však studio trochu bojí. Třicetileté výročí prošvihli loni (přitom všichni doufali, že se to stihne), ale pořád ještě se mohou uchytit někde kolem seriálového pilotu nových Clone Wars. Jestli se Fanboyové dostanou až do českých kin je ovšem otázka. Obávám se, že lidí ochotných v pražském metru máchat světelnými meči je pořád ještě málo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace