Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další Kompas na cestě?


ikona
imf
adaptace knihykniha
 

První adaptace úspěšné knižní série startovala ve Státech s průšvihovým 25 milionovým openingem. Na film, co stál bezmála 200 milionů dolarů a chtěl by se stát potterovským Oslíčku, otřes se, to nebyl nikterak povedený začátek, ale anti-křesťanská hříčka se i díky hvězdnému obsazení v Evropě rozhořela jasným plamenem. K čertu s hubenými sedmdesátimilionovými tržbami. Zámoří Kompas podrželo a celosvětové tržby brzdily až někde u 350 milionů. Což sice vzhledem k nákladům není bůhvíjaký kauf, ale Warnerům to dělá radost, zvlášť když mají herce pojištěné na další dva díly a s trochou rizikových investic by tuhle fantasy káru přeci jenom mohli roztlačit i do mírného kopce.

Kde jsou tedy zaručené informace o druhém díle? Zatím nikde. Problém paradoxně není ve financích, ale v distribuční politice studia. První film totiž pod sebou měla dnes již umrtvená New Line Cinema. A to včetně spletitých mezinárodních práv, které jsou teď na Kompasu tím nejcennějším. Warner International, přes nějž by se měly veškeré další warnerácké produkce distribuovat, nabízí trochu jiné podmínky, než New Line, a distributoři v Evropě navíc tuší, že na předělaných smlouvách by mohli trhnout pár procent navrch. Warneři je nemohou obejít, protože v původních dohodách jsou i přednostní práva na distribuci sequelů. Cesta z téhle motanice je vykládaná stodolarovkami a chvilku potrvá, než účetní dojdou na její konec. Pokud jste se tedy těšili na brzké pokračování, můžete si jít uvařit kafe. A pokud se rozjedou práce na Hobitovi (i tady mají právníci plné ruce práce, ale Tolkienův opus bude pro studio prioritou), bude v kombinaci s Potterem takřka nemožné vtěstnat další Kompas do release plánu. Rok 2012/2013? Nejdřív. Bude to mít v té době ještě smysl? Z Dakoty Blue Richards bude skoro dvacetiletá slečna. Vidím to bledě, chlapci a děvčata, budoucnost je od chodidel chlupatá.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace