Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Poloviční Potter


ikona
imf
harry potter
 

Mnozí z fanoušků už tuhle zprávu zachytili včera v noci, když proběhla internetem jako morová rána. Nejslavnější porcování od Kill Bill a Matrixu postihne právě jejich oblíbeného čaroděje. Harry Potter a relikvie smrti bude zadaptovaná do dvou filmů. Už dříve se spekulovalo o tom, že kniha je příliš hutná, než aby se to všechno vešlo do standardní dvouapůlhodinovky. Pokud už sami fanoušci takhle štěbetají, má pak studio mnohem snažší práci. Warneři si tedy sedli, popili a nakonec oficiálně oznámili, že filmy budou dva, přičemž do kin nastoupí s půlročním odstupem (listopad 2010/květen 2011). Což je fér (stejně jako v případě Matrixů a Kill Bill), i když ti největší fanatici se pravděpodobně budou muset po návratu z kina uložit k zimnímu spánku, aby to vydrželi.

O tom, kde přesně se bude film lámat, ještě Warneři nemají zdání. Pár nápadů by se našlo, ale je to citlivá otázka, takže jistě dojde ke konzultacím s fanoušky a samozřejmě s J.K. Rowling. Ta s dělením souhlasí. Není to překvapení, protože co pro nás znamená dělení, to pro všechny producenty znamená dvojnásobek. Peněz. Bylo by naivní si myslet, že v konečné rovnici operují další proměnné. Ostatně krom číslovek I a II za původním názvem knihy se na place nic nezmění. Obě části se velmi pravděpodobně budou točit jako jeden obrovsky dlouhý film (i kvůli kontinuitě) a za kamerou nedojde k žádnému střídání. To je snad jediná trochu smutná zpráva, protože se čekalo, že pro sedmý díl se Warneři vytasí s režisérským trumfem. David Yates však po kladně přijatém Fénixově řádu zůstává na své sesličce a pokud všechno půjde podle plánu, odrežíruje hned čtyři díly úspěšné série. Šestý film, Harry Potter a Princ dvojí krve, má premiéru v listopadu letošního roku. První části sedmičky se pak nedočkáme za 18 měsíců, jak bývalo zvykem, ale za rovné dva roky. Obrňte se trpělivostí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace