Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo hraje, nezlobí


ikona
imf
sag
 

Nebo tomu tak není? Herecká asociace (SAG) už si brousí zuby na producenty, protože jí, v duchu té scenáristické, končí smlouvy koncem června. Někdo by si mohl myslet, že si herci vezmou za vzor smlouvu s ostatními asociacemi (WGA, DGA), ale zatím to vypadá, že nás čeká další dlouhé vyjednávání. A pokud se do 30. června (za čtyři měsíce) obě strany nedohodnou, Bruce Willis jednoduše nepřijde do práce. V asociaci jsou totiž všichni, od nejmenších soap opera hvězdiček, až po megahvězdy největší svítivosti. I těm totiž jednou dojde pára (nechcete snad, abych vám jmenoval jednotlivé příklady, že?) a budou odkázáni buď na úspory nebo na odborový důchod. A právě proto se také chtějí bouřit. Studia sotva vytáhla levou nohu z hrobu a už se na ně chystá další pohroma. S některými velkými projekty, které se nestihnou dotočit (míněna je produkce, tedy samotné natáčení) do konce června, se proto váhá.

Např. Spielbergovo drama Trial of the Chicago Seven, které pilně sepisuje Aaron Sorkin (Soukromá válka pana Wilsona), se zřejmě pozdrží a místo dubnového startu se natáčení přesune na léto-podzim. Spielberg tak bude mít víc času dopilovat scénář a obsazení, nicméně by to mohlo znamenat radikální zpoždění při uvádění snímku do kin. Mohli bychom se ho tak dočkat až na podzim roku 2009. Michael Bay oproti tomu hodlá s druhými Transformery dodržet stanovené datum, tj. 26. června 2009. Scenáristy momentálně drží pod zámkem v jednom hotelovém pokoji a nutí je psát čtyřiadvacet hodin denně, aby mohl začátkem června začít natáčet. Hrozba stávky ho příliš neznepokojuje, důležité pro něj je, aby měl domluveny všechny složky natáčení dostatečně dlouho dopředu a pak už ho prý "pár týdnů zpoždění" nevytrhne. Míša je zkrátka k nerozházení.

Herecká stávka by naopak mohla definitivně rozhodit Justice League, což je jeden z nejprokletějších projektů posledních měsíců, možná i let. Teď se přípravy znovu restartovaly a i když se George Miller (Šílený Max, Happy Feet) hádá se studiem, zda natáčet v Austrálii či Kanadě (mají na to dost času, nová verze scénáře bude hotová až za dva měsíce), mnohem důležitější je, zda v půlce července přijdou na plac herci. Další průšvih už by pravděpodobně tahle comicsárna nevydržela.

Mnohem chytřeji to mají vyřešené Andělé a démoni nebo čtvrtý Terminátor. Díky téměř hotovým scénářům mohou začít s natáčením už v květnu/červnu, takže budou mít v den startu případné stávky hotové všechny exteriérové záběry a pak si mohou dát klidně "voraz", protože ateliéry zkrátka počkají, stejně jako divák. Vzpomeňte na heslo videoherních tvůrců: Až to bude, tak to bude. Možná bychom si také měli zvyknout. Všichni ale věří, především televizní producenti, kteří teď sotva chytají druhý dech, že nebezpečí stávky se podaří zažehnat v následujících týdnech. Pak si teprve budou moci všichni definitivně oddechnout.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace