Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jumper si vyskákal nejvíc


ikona
Cival
tržby
 

... ale jestli z něj studio opravdu udělá sci-fi ságu, to se teprve uvidí. O prvním víkendu se každopádně podařilo prodat efektnost trailerů i slibnost zápletky. 27 milionů dolarů je suma slušná, zvlášť když k ní připočteme šest milionů ze čtvrtečního Valentýna a další zhruba půltucet, který na konto Jumpera přisviští zítra, kdy si za mořem užívají prázdnin. Po pěti dnech bude mít Jumper na kontě nějakých čtyřicet milionů, na základě kvalit filmu samotného (recenze v úterý) se ovšem dají předvídat strmé propady v následujících týdnech. Pětaosmdesátimilionový rozpočet se podaří hrubým ziskem maximálně dorovnat a záleží tedy hlavně na zbytku světa a na příjmech z DVD, zda se náznak pokračování doopravdy naplní. Potenciál tu každopádně je, v samotném závěru "prvního dílu" se navíc dost slibně rozroste herecké obsazení i zápletka (spoilerovat nebudu), takže bych se případného sequelu nezříkal. Jen by to chtělo... ne ne, dočtete se až v úterý.

Stříbrné Let´s Dance 2 má výhodu v tom, že už zavedenou značkou je. Taneční pohádce se podle předpokladů podařilo ovládnout Valentýna, a protože o víkendu přibylo na její konto dalších 19 milionů, neuplyne nejspíš ani rok a my se dočkáme třetího dílu. Sérií, do nichž není třeba mnoho investovat, a přesto vám nasbírají šedesát milionů dolarů jen v kinech ... těch fakt moc není. "Hříšný tanec pro nové tisíciletí" proto teenagery jen tak neopustí. Trochu smutnější kalkulace čekají po víkendu účetní z Paramountu kvůli Kronice rodu Spiderwicků. Až třetí místo za 19 milionů, to není na poměry dětské fantasy dvakrát vysoká cifra (inu, masivní podpora Indiana Jonese se nakonec nekonala), ale pokud je ten film opravdu tak dobrý, jak se povídá, mohla by rozprávka Marka Waterse dorůst v zářivou jarní trvalkou, na níž se caparti pohrnou ještě mnoho a mnoho týdnů. Tož uvidíme.

Na čtvrtém a pátém místě skončily romantiky: Bláznovo zlato si připsalo dalších třináct milionů, dojáku Určitě, možná se nejlíp dařilo logicky na svátek všech zamilovaných - o víkendu už Ryan Reynolds vyloudil jen devět melounů, což není suma, pro kterou by se měly štábu vyplácet prémie. Na šestém místě se vcelku nezadržitelně propadá Lawrencův Roscoe Jenkins (8,8 M), na sedmém se nadále drží Juno (4,6 M, celkově už 124 M) a na osmém úctyhodně vytrvává a v hit roste Než si pro nás přijde smrt (celkově už 81 milionů při polovičním rozpočtu). Z devátého místa se s top desítkou konečně loučí koncertní Hannah Montana a valentýnský přetlak odvál i desátou romantiku 27 šatů Katherine Heigl.

Za týden Amíky čeká nezbedný student Charlie Bartlett, nezbedný blbec Larry the Cable Guy ve Witless Protection, nezbední amatérští filmaři z Gondryho Be Kind, Rewind a snad i nadupaná akční verze Rašomona Úhel pohledu.

Kompletní pořadí zde.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (12)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace