Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sly se (ne)nudí


ikona
imf
remakesylvester stallone
 

Na pátého Ramba to zatím nevypadá, ale Sylvester Stallone naplno využívá větru v plachtách a zjevně chce mermomocí složit poctu slavnému drsňákovi stříbrného plátna, Charlesu Bronsonovi. Kromě jeho Přání smrti je teď ve hře i další remake.

Pátý Rambo, zdá se, zůstane ve skříni. Stallone připustil, že byl zázrak, když se mu povedlo natočit čtyřku a že už nechce své nejslavnější postavy pokoušet (studio by zřejmě tlačilo jen ve chvíli, kdy by Rambo vydělal zázračné peníze v Evropě, ale při rozpočtu 50 milionů to na nějaké rekordy nevypadá). O smlouvě na dva akční snímky (životopis E.A. Poea je tedy ze hry, alespoň co se týče letošního a příštího roku) jsme vás už informovali. Vypadalo to, že jedním z nich bude určitě Přání smrti, ale producenti se bojí stínu nedávných filmů na podobné téma (Mé druhé já, Rozsudek smrti), takže se do hry dostal další slavný Bronson - zabijácký thriller Mechanik z roku 1972. Bronson tu hraje zabijáka všech zabijáků, toho nejlepšího v branži. Všechno dělá podle pravidel, žije sám a všichni k němu tajně vzhlíží.

Čas ale nezastaví a když mu vrásky začnou překážet v práci, poohlíží se po učedníkovi. Nakonec se ustrne nad Stevem, synem jedné z jeho obětí, který sám vyjádří touhu po zasvěcení do řemesla. V tu chvíli našemu antihrdinovi ještě není úplně jasné, co v chladných očích jeho studenta skrývá, ale brzy pochopí, že porušovat pravidla se nevyplácí. Původní verzi režíroval Michael Winner (Přání smrti 1-3) a v roli Bronsonova učedníka se objevil Jan-Michael Vincent, kterého si svět navždy bude pamatovat jako pilota "toho chytrýho vrtulníku" (Airwolf). Remake sepíše, zrežíruje a v hlavní roli odehraje Stallone, kterému není svět nájemných vrahů cizí, stárnoucí legendu, neochotnou porušovat vlastní pevné zásady, si zahrál už v Nájemných vrazích Richarda Donnera (Antonio Banderas mu pěkně zatápěl pod kotlem). Producenti mimochodem naznačili pár herců, kteří by se hodili do role učedníka - Ryan Gosling, Ben Foster, Cillian Murphy nebo Elijah Wood. Gosling podle mne míří do trochu jiné ligy, ale Forster nebo Wood zní velmi zajímavě. Konflkt Frodo vs. Rambo bych si nenechal v kině ujít. Cilliana přeskakuji záměrně, protože ten podle mého nepotřebuje trénink. Věřím mu zabijáka už od pohledu.

Na závěr bych snad ještě zmínil, že podle mého brouzdání podobnými béčkovými filmy sice Slye zpátky na výsluní nevrátí, ale buďme upřímní... v to už nedoufá nikdo. A já jsem mnohem radši, když své bicepsy ještě pořád využívá k drcení protivníků, než kdyby snad zkoušel štěstí v nějakých konverzačkách. Trocha explozí v důchodu nikdy neuškodí a pokud při tom Sly vypadá uvěřitelně, tak ho to nechte odpálit. My se rádi přijdeme znovu přesvědčit, že i staré železo umí dát někomu pěkně za vyučenou.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace