Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jack Ryan se vrátí


ikona
imf
jack ryan
 

Některé hrdiny zkrátka z celuloidového povrchu nevymažete. James Bond se vrací a mění tváře jako ponožky a stejnou odolnost zjevně projevuje i jeho americký kolega Jack Ryan. Tom Clancy mu ostatně vymyslel tolik dobrodružství (a superhrdinských schopností), že by Hollywood mohl klidně trumfnout počet filmů o nejslavnějším špionovi Jejího Veličenstva. Přesto je Jack Ryan hrdinou pouze čtyř filmů. V roce 1990 ho, ještě jako vedlejšák, představil divákům Alec Baldwin, o dva roky později se pak ve Vysoké hře patriotů zhmotnil v podobě Harrisona Forda. Pro velký úspěch ještě následovalo Jasné nebezpečí a Ford se stal oficiální Ryanovou tváří. V roce 2002 pak Hollywood zkusil Ryana "restartovat", když do hlavní role obsadil Bena Afflecka a nechal Phila Aldena Robinsona (Slídilové, Hřiště snů) zrežírovat Nejhorší obavy. A vůbec to nebylo špatné, ba naopak, Obavy patří k tomu nejlepšímu, co Affleck před kamerou předvedl.

Po dalších šesti letech se Clancyho hrdina znovu dere na povrch. Nemusíme se bát zápletek z novějších knížek, ve kterých je Ryan prezidentem a mastí teroristy ve velkém. Scénář nového filmu, By Any Means Necessary, je sepsán volně na motivy Clancyho knížek a má vlastní, originální premisu. Paramounti se po zatuhnutí Mission: Impossible zjevně poohlížejí po další úspěšné sérii (ostatně kdo by se po Casino Royale nerozhlížel, když má kam koukat), takže už v tomto ohledu podnikli pár kroků. Hlavní roli by si tentokrát měl zahrát Ryan Gosling. Ten měl teď v kinech dost zajímavých snímků (Okamžik zlomu, Half Nelson a Lars and the Real Girl), takže je ideální (a v sedmadvaceti i nejvyšší) čas z něj udělat hvězdu velkého formátu. Vyhovuje vám tahle volba, nebo byste raději někoho zkušenějšího? A koho byste nechali, aby tohohle kravaťáka držel na uzdě? Paramount bude mít na přemýšlení dost času (i když pár věcí poukazuje na to, že scénář vytáhli z archivu a mají ho tedy hotový), ale už samotná zpráva o novém Ryanovi je přinejmenším překvapivá.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace