Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Stone chce vytočit Bushe...


ikona
imf
oliver stone
 

United Artists Stoneovi šlápnuli na jeho Pinkville koncem loňského roku a tak se Oliver rozhodnul popojet se scénářem svého kamaráda Stanleyho Weisera (Wall Street), který nese výmluvné jméno Bush. Zřejmě už jste si domysleli, že se jedná o životopis George W. Bushe, současného prezidenta Spojených států (to abychom předešli jakýmkoliv zmatkům :). Všichni zřejmě čekají kontroverzní polodokument, ale Stone se dušuje, že chce spíš zdokumentovat Bushův nástup k moci a přiznal, že se mu hodně líbila britská Královna, kterou pečlivě nastudoval. Už má dokonce i adepta na hlavní roli. Jméno Joshe Brolina se poslední dobou skloňuje ve všech směrech. Americký gangster, Tahle země není pro starý, In the Valley of Elah a teď role prezidenta Bushe? V devětatřiceti se tak Brolinovi nakopla kára neskutečným způsobem a to by bylo, aby se na něj časem neusmál plešoun nebo pořádný balík.

S filmem Stone nehodlá váhat a pokud sežene peníze, chtěl by již hotový scénář začít natáčet v dubnu, tak aby byl hotový v době inaugurace nového prezidenta (nebo prezidentky). Bushův život rozhodně nebyl nudný, pochází z vlivné rodiny (otec prezident, dědeček senátor, bratr guvernér), vyrůstal v Texasu a tak se brzy dostal do ropného byznysu a dokonce vlastnil i baseballové družstvo. Politika na sebe nenechala dlouho čekat a v roce 1994 úspěšně kandidoval na guvernéra státu Texas. Byl zvolen i do druhého funkčního období a protože měl na své straně konzervativní křesťany a evangelisty, začali o něm díky jeho popularitě Republikáni uvažovat jako o kandidátovi na post prezidenta.

Ve volbách se střetl s dosavadním víceprezidentem Al Gorem a výsledky byly tak těsné, že vyvolaly řadu přepočítávání, diskuzí a dodatečných rozhodnutí. Poprvé od roku 1888 vítěz voleb získal méně hlasů než jeho oponent a o definitivním výsledku musel rozhodnout nejvyšší soud. O filmové zpracování si podobné události rozhodně říkají, otázkou je, jak je dokáže zpracovat zlobivý Oliver Stone. Kontroverze bude film provázet od první klapky. Snad nezůstane jenom u ní.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace