Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Damon se bude znovu třást


ikona
imf
matt damonpaul greengrass
 

Proč vyhrál Matt Damon nepočítaně anket o nejsympatičtějšího herce roku? Za ten nos ve třetích Dannyho parťácích to opravdu nebylo. Matt se pro svá prvenství hodně naběhal a bičoval ho při tom Paul Greengrass. Čtvrtého Bournea spolu tahle dvojka nechystá, přesto se ve slunném Španělsku opět schází, aby dnes odstartovala natáčení nového filmu.

O adaptaci knihy Imperial Life in the Emerald City: Inside Iraq's Green Zone (snímek bude mít pravděpodobně kratší název, dalšího Jesseho Jamese už nechceme :) už jsme vás informovali dříve, ale Damon i Greengrass měli příliš nabité rozvrhy a tak existovalo riziko, že režisér bude muset obsadit někoho jiného. Scenáristická stávka jim naštěstí proklestila cestu, protože scénář k Emerald City dal Greengrass spolu s Brianem Helgelandem (Odplata, Příběh rytíře) někdy koncem léta a tak se může vesele natáčet. Děj filmu se odehrává v Iráku, v tzv. Zelené zóně, kde má opevněnou základnu americká armáda. Svého času zde padala ta nejdůležitější rozhodnutí, navzdory tomu, že jejich autoři byli mnohdy odtrženi od skutečné reality ve zpustošených ulicích měst, kde padaly bomby a tisíce vystřílených nábojnic. Greengrasse námět zaujal, protože s podobným tématem má zkušenosti už z jeho prvního slavného snímku Bloody Sunday.

Matt Damon si zahraje vysoce postaveného úředníka CIA, který je pověřen vedením honu na zbraně hromadného ničení. Po jeho boku se objeví např. Greg Kinnear nebo Amy Ryan, která za svůj výkon v Gone Baby Gone sbírá jednu cenu za druhou a má velké šance, že uspěje i na Glóbech a Oscarech. Greengrass si zkrátka umí vybrat. V Emerald City si zahraje novinářku New York Times, která je na místo vyslána coby dohled nad praktikami americké armády. A že bude mít o čem psát.

Všichni jsou teď hlavně zvědaví, jak moc se film bude lišit od knihy, která je spíš osobním záznamem událostí ze strany autora. Dalšího Bournea rozhodně nečekejte, ale bude zajímavé počkat si, co se z toho nakonec vyklube.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace