Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vaše NEJ roku 2007


ikona
imf
redakce
 

Konečně jsme sehnali náhradní baterky do kalkulaček a sečetli vaše hlasy. Došla jich slušná kupa a výsledky jsou popravdě řečeno vcelku podle očekávání. Čtenáři mají na prvních čtyřech místech stejné filmy jako redakce, pořadí se ovšem trochu liší. Zatímco u nás jsou Transformeři bramboroví, vy jste je svým hlasováním dotlačili na první místo. S odstupem devíti bodů (takový větší vlásek) pak skončil redakční favorit Dokonalý trik, překvapivě bronzový je Sunshine (v diskuzích si od vás vysloužil dost kritiky, ale některé filmy zjevně potřebují trochu dozrát) a pak tu máme samozřejmě miláčka davů, Jasona Bournea.

Na dohled těch nejlepších se ještě dostala Fontána, pak už jsou bodové propady příliš veliké. Hodně se vám líbila jednoduchá řezačka ve Třístovce, ale ocenili jste i napínák od Davida Finchera. Také Kevin Smith má u eMZáků pár vděčných fanoušků a velkým překvapením je čtyřicet bodů pro Faunův labyrint.

TOP 10 filmů

1. Transformers (201 bodů)
2. Dokonalý trik (192 bodů)
3. Sunshine (179 bodů)
4. Bourneovo ultimátum (168 bodů)
5. Fontána (163 bodů)
6. 300 (97 bodů)
7. Zodiac (59 bodů)
8.-9. Jednotka příliš rychlého nasazení (43 bodů)
8.-9. Clerks II (43 bodů)
10. Faunův labyrint (40 bodů)

To nejhorší snad ani nemá cenu komentovat. Crash Road s velkým náskokem a zaslouženě, další dvě místa nicméně nesou americké barvy. Velkej biják je dalším schodem dolů v žánru bláznivých parodií a skvěle do této kategorie zapadne, ale třetí Piráti vás asi naštvali víc, než jsme si mysleli. Osmačtyřicet lidí ho považuje za nejhorší film roku 2007? To by Johnnyho Deppa jistě nepotěšilo. :)

Nejhorší filmy

1. Crash Road (136 bodů)
2. Velkej biják (108 bodů)
3. Piráti z Karibiku: Na konci světa (48 bodů)

I v kategorii trailerů Transformeři vítězí, tentokrát s převahou jakou může mít jen dvanáctimetrový mimozemský robot, kterému někdo sebral oblíbenou kostku. Ani Leonidas na toho pořeza nestačil, a že jste trailerového hrdinu loňské sezóny díky Comic Con Traileru posunuli zatraceně vysoko. Rozdíl sedmatřicetibodů je však více než výmluvný. Na dalších místech s vypnutou hrudí stojí britská reprezentace. Pokání a Sunshine svedly slušný souboj o třetí místo, ale nakonec o tři hlasy (jen se přiznejte :) vyhrála teprve blížící se knižní adaptace Joe Wrighta. Je zábavné, že oba filmy se objevují v žebříčku ještě několikrát a kdybychom sečetli všechny body, bylo by to 47 pro Pokání (ze dvou trailerů) a 64 pro Sunshine (ze tří trailerů). Tak si vyberte. Ve spodních patrech žebříčku je britská nadvláda zpečetěna přítomností Zlatého věku a hodně ostrovního Across the Universe. Starou dobrou Ameriku drží nad vodou jen třetí Piráti, jejichž zařazení mezi nejhorší filmy jim nijak nebránilo v úspěchu v této prestižní kategorii. Kolikrát už jsme to viděli? Vynikající trailer, mizerný film. Na výčet všech případů by nestačil ani nepopsaný telefonní seznam.

TOP 10 trailerů

1. Transformers Trailer 2 (87 bodů)
2. 300 Comic Con Trailer (50 bodů)
3. Pokání International Trailer (26 bodů)
4. Sunshine Čtyřapůlminutový trailer (23 bodů)
5.-7. Sunshine International Trailer 2 (21 bodů)
5.-7. Pokání Trailer (21 bodů)
5.-7. Sunshine International Trailer (21 bodů)
8. Královna Alžběta: Zlatý věk Pětiminutový Trailer (17 bodů)
9. Piráti z Karibiku 3: Trailer (17 bodů)
10. Across the Universe Trailer (15 bodů)

Tady už lze jen suše souhlasit a společně si poplakat nad českou trailerovou bídou. Díky alespoň za trailer na Bobule, který naznačuje, že není vše ztraceno. Dvojnásobné vítězství Zdeňka Trošky dokazuje, že na Nejkrásnější hádanku se celá MovieZone opravdu upřímně těší.

Nejhorší trailery

1. Nejkrásnější hádanka Teaser (132 bodů)
2. Crash Road Trailer (60 bodů)
3. Svatba na bitevním poli Teaser (52 bodů)

 Všem hlasujícím děkujeme za účast. Rok 2008 bude snad podobně bohatý a my budeme zase v prosinci vařit závity nad tím komu rozdat pochvaly i pohlavky. Rozhodování je však ještě daleko, takže hurá do kina, ať nějakou hitovku nepropásnete.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace