Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Udělejte Glóbům pápá...


ikona
imf
hollywoodzlaté glóby
 

Letos je totiž neuvidíte. Že je nevídáte ani jindy? Ano, české televize nemají k mimořádně drahým licenčním poplatkům za přenosy Glóbů a Oscarů příliš kladný vztah, tentokrát však neostrouháme jenom my. Velká show se pravděpodobně vůbec nebude konat a výsledky se pouze zveřejní prostřednictvím médií. Do vyhlášení zbývá už jen osm dní a restaurace, které utratily stovky tisíc dolarů za případné večírky a bankety začínají být trochu nervózní. A co teprve asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA).

Už před svátky se spekulovalo o tom, že Zlaté Glóby kráčí do pozice obětního beránka, na kterém WGA předvede, že to zkrátka myslí vážně. A jestli chcete Oscary, koukejte nám nabídnout nové smlouvy. Těsně před víkendem se navíc ke scenáristům přidali i herci, takže u slavných globostolů by příští neděli pravděpodobně neseděl vůbec nikdo. A ta show se dělá především kvůli známým tvářím a dobrým hláškám. O obojí kvůli scenáristům přicházíme, takže organizátoři začínají malovat čerta na zeď.

Asociace producentů nedávno zveřejnila, že kvůli stávce už WGA přišla zhruba o 151 milionů dolarů a že absence známých televizních show (Jay Leno, Conan O'Brien, David Letterman) a PR rozhovorů s celebritami, které se v nich odehrávají za účelem propagace filmů, se nijak neodrazila na tržbách. Jinými slovy drží nadále svou vlajku statečně a odmítají si připustit, že by scenáristy potřebovali víc, než oni potřebují je. A odnáší to především divák. Konec stávky je v nedohlednu, ale už se objevují první rebelové. WGA se např. bokem dohodlo jak s Davidem Lettermanem, tak i s dalšími producenty talk show, protože kdo má vtipy a hvězdy, ten vede ratingy. Stejně tak Tom Cruise je ochoten pustit žilou, aby se po neúspěšných Hrdinech a zbabělcích dostal s United Artists do trochu vyšší ligy. Proto dal WGA nabídku, která se nedala odmítnout a United Artists už mohou pracovat na nových projektech, případně přepisovat staré. To by jim mohlo dát nějaký ten náskok. Konec stávky dost možná způsobí tato ztráta integrity. Pokud se tedy v jejím důsledku producenti nepobijí mezi sebou.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace