Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Darabont se rozjíždí


ikona
Mr. Hlad
frank darabont
 

 Frank Darabont nikdy nepatřil mezi režiséry, kteří by se předřeli. Spíš v klidu čekal, pročítal knihy Stephena Kinga a pak nějakou z nich zadaptoval tak, že z toho lidem v kinech padala čelist až na zem. To, že jeho Vykoupení z věznice Shawshank nedostalo ani jednoho Oscara, je dodnes považováno za největší omyl v dějinách předávání těchto cen. Darabont si však tímhle filmem vydobyl nesmrtelnost a ani moc nevadí, že jeho novinka The Mist v kinech příliš neuspěla.

Teď se však Darabont rozhodl šlápnout trochu víc na plyn. Nedávno jsme psali o tom, že jeho příštím projektem by měla být adaptace klasického románu 451 stupňů Fahrenheita, ale režisér má už teď vyhlídnutý další projekt. A protože nestíhá, napíše ho za něj Christopher Hampton. Ten momentálně všude sklízí pochvaly za Pokání, takže Darabont si asi ani lépe vybrat nemohl. Tokyo Rose bude film o mladé japonsko-americké dívce, která byla hned po konci druhé světové války zatčena a obviněna z protiamerické propagandy. Nakonec si odseděla osm let. Celý proces byl přitom zinscenovaný, ale omluvy se jí dostalo až v sedmdesátých letech.

Frank Darabont se politickému honu na čarodějnice věnoval už v zajímavém a velmi osobitém propadáku The Majestic, ale vypadá to, že Tokyo Rose by mohl být o poznání normálnější film. Christopher Hampton také v žánru politických dramat není žádným nováčkem, má na kontě třeba polozapomenutého ale vynikajícího Tichého Američana, takže pokud se režisérovi podaří sehnat do hlavní role nějakou zajímavou herečku a vyhne se lacinému patosu (o to se asi u Darabonta asi bát nemusíme), mohlo by to být zajímavé.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace