Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pochvaly a pohlavky - prosinec 2007


ikona
Cival
pochvaly a pohlavky
 

Slíbili jsme vám od ledna nové rubriky, jednu z nich ale představujeme už dnes. Proč? Protože tak úplně nová není. Pochvaly a pohlavky si získaly na frekvenci MovieZone FM docela slušnou popularitu, proto nastal čas oprášit jejich formát a vyrukovat s ním mezi písmenka. Systém zůstává stejný. Jednou za měsíc budeme rozdávat červené a černé puntíky, na vás bude s námi souhlasit nebo hlasitě protestovat. Kdo nám padl do oka tentokrát?

Cival

Pochvala: Každé překvapení a každý krok do neznáma je třeba chválit. Líbí se mi, že VELKÁ STUDIA HLEDAJÍ NEOKOUKANÉ REŽIJNÍ KOMBINACE. Jasně, často je už v předstihu zaděláno na průser (Mike Newell a Prince of Persia), nezřídka to jím i končí (viz zoufale zrežírovaný Zlatý kompas od „prcičkáře“ Chrise Weitze) a kdejaké volby nahánějí nepříjemné mrazení v zádech (třeba Gavin Hood a Louis Leterrier se svými comicsovými adaptacemi). Touha objevovat nová jména a šít jim blockbustery hezky na míru mě ale pořád baví víc než standardní sázky na jistotu. Jen díky téhle odvaze jsme se dočkali pátého nebo třetího Pottera v režii Davida Yatese a Alfonso Cuaróna, jen díky ní se prý dočkáme i druhé Aféry Thomase Crowna v režii veleváženého Paula Verhoevena. Nad tou představou slintám blahem.

Pohlavek: Políček směřuji do jedné známé jihočeské vísky, stejně tak i na celou politickou scénu. Že si ČSSD vytáhla do boje o křesla v Senátu zrovna lidového baviče ZDEŇKA TROŠKU mě vyloženě nepřekvapuje – nemůžu nad tím ale jen tak mávnout rukou. Bodrý hoštický čert totiž definitivně potvrzuje, že soudnost opustila nejen jeho mozkovnu i hlavy věrných kameňákožroutů, ale v podstatě veškerý veřejný prostor. Kdo bude politikům nahánět body příště? Helena Vondráčková? A taky jí budou soupeři vzdávat respekt kvůli tomu, aby si nenahněvali lidového voliče? To je hnus velebnosti, kam sme to dojeli?

imf

Pochvala: Chtěl bych smeknout před SOUROZENCI Z MATRIXU, protože se nebojí vnutit lidem tripovou vizi s renderovanými autíčky, co rotují vzduchem, Matthewem Foxem v S/M oblečku a šimpanzem, který dost možná umí kung-fu. Buď jsme se zbláznili my nebo oni, každopádně to ještě bude hodně zajímavé. Když přešlap, tak ve velkém stylu. Teď ještě počkat, co předvede Cameron.

Pohlavek: LÁSKA NEBESKÁ ZA 42,-? Blesk se zase překonává a já mám v předvánočním období velké dilema. Kolikrát jste při výběru dárků pro své rodiče sáhnuli po univerzálních DVDčkách? Letos tomu bude jinak. Všechny ty rodinné filmy už si vaši chlebodárci nakoupili v trafikách. Teď se konečně budete muset zamyslet nad nějakým pořádným dárkem. Že by knížka? Po letech odklon od kruhu zpátky k obdelníku? V Levných knihách už se na váš těší.


k0C0UR

Pochvala: IVAN TROJAN hraje poloblázny s desatery úchylek odjakživa a popravdě, už se mi to okoukalo. K Václavovi jsem přistupoval skepticky s podezřením na stou parafrázi toho samého nebo rovnou totožnou diagnózu. Jenže... Václav překvapil. Tím, jak je to hluboká postava a tím jak se ve svém závěru emocionálně exploduje. Jestli je to i Vejdělkova zásluha, tím lépe, Trojan v mých očích však opět ožil a za svou poslední roli získává upřímný palec nahoru.

Pohlavek: Kam kráčíš, WILLE FERRELLE? Takový potenciál v tobě třímal, tak jsme tě měli rádi, ale už se vykrádáš a okoukáváš. Trailer k Semi-pro zklamal. Co přijde po automobilových závodech, krasobruselní a basketu? Americký fotbal? Lakros? A zase nějaký vtipný účes? Prosím, už se nenípej VE SPORTOVNÍCH KOMEDIÍCH a přihoď druhého Zprávaře. Nebo dokument o vaření vajec. Cokoliv s mimosportovní tématikou, nebo tě upohlavkujeme.

Mr. Hlad

Pochvala: MARK WAHLBERG! Klasické akční filmy se dneska už netočí. Hlavně tedy proto, že Arnold a Sly zestárli, Seagal ztloustnul a Van Damme se furt rozhoduje, na čem si vybuduje závislost. Je ale sympatické, že Mark Wahlberg zkouší prázdné místo zaplnit. Zlatá osmdesátá léta se sice už asi nikdy nevrátí, ale filmy jako Brazilian Job, Max Payne a (doufejme) G. I. Joe by mu mohly pomoci stát se akční hvězdou. A pak se to celé třeba rozjede na novo…

Pohlavek: TELEVIZE PRIMA – Když už se nějaká televize rozhodne přivézt k nám zahraniční seriály, měla by lépe vybírat. Blade, Spiknutí nebo Instinkt zabijáka byly zrušeny nejpozději v polovině první sezóny. A někdy i dřív. Zatímco Nova dokázala přivést kult Ztracených a Útěku z vězení i do naší země, Prima chce jen zaplácnout místo ve svém programu. Přitom je tu spousta dobrých a především dlouhých seriálů, které by mohly potenciální diváky přitáhnout k televizi na víc než na pár týdnů.


Shushika

Pochvala: Příští rok prý do kin přijde ještě VÍC ČESKÝCH SNÍMKŮ NEŽ LETOS. Numero ke třem desítkám. No sláva. Chce mi snad někdo vykládat, že je pro národní kinematografii nepříznivá doba? Na tu kvalitu jich vlastně vzniká až moc. Chmatej, neviditelná ruko trhu, chmatej a nepusť...

Pohlavek: Nějak jsem si zvykl na to, že před kýženým filmem běží buď upoutávky na snímky žánrově spřízněné a nebo alespoň mix toho nejlepšího, co se na nás v nejbližší době chystá. Proč mi však ve Village Cinemas před válečným Mezi nepřáteli pouštěli TŘI PRACHBÍDNÉ TRAILERY/TEASERY NA ČESKOU PRODUKCI (Svatba na bitevním poli, Na vlastní nebezpečí... u třetího mi vypověděla paměť), nepochopím. A dávám lepanec.

st39.6

Pochvala: CHRISTOPHERU NOLANOVI ZA JEHO VIRÁLNÍ KAMPAŇ NA NOVÉHO BATMANA. Díky ní tisíce fanoušků po celém světě netrpělivě projíždí tuny stránek a čekají na novou reklamu. Zní to divně, ale přesně tak to funguje. Nolan je v tomhle úspěšnější než J.J. Abrams s Cloverfieldem - objevení obrázku z Temného Rytíře bývá událostí dne, ne-li týdne. Film s námi žije už dávno před tím, než se dostane do kina, což je geniální způsob, jak nabrat další diváky. Ti budou před premiérou filmu tak přesycení hrou, kterou s nimi "reklamní" vede, že už jim snad bude jedno, jak dopadne komiks samotný. Alespoň takový mám pocit pokaždé, když čtu noviny z Gothamu.

Pohlavek: TELEVIZI NOVA ZA JEJÍ KANÁL NOVA CINEMA. Snaha obsadit celý multiplex a vyšachovat tak pokud možno co největší část potenciálních protivníků je do očí bijící. Konkurence je přeci zdravá. Nejsilnější česká televize ale zatím dokazuje pravý opak a jak tak rozšiřuje své pole působnosti, její cesta za krutovládou za sebou nechává první oběti. Kvalita nabídky zjevně řidne. Pokud bude tohle rozšiřování pokračovat, místo zpestření českého éteru nás čeká hromada laciných hovadin. To asi napadne každého, kdo slyšel o plánech udělat podobných tématických kanálů vícero. Někdo by měl rumunskému vedení připomenout, že kvantita nad kvalitou nikdy nevítězí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace