Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MovieZone bude Blu


ikona
st39.6
 

Historie se opakuje, ačkoliv i ona se dokáže v některých bodech seknout. O stavu trhu s next-gen formáty u nás i za mořem jste díky imfovým Filmtechům a dalším novinkám na MZ dostatečně informováni, takže předpokládám, že není nutno situaci rekapitulovat. Co teď potřebujete vědět, bez ohledu na to jakému formátu fandíte, je fakt, že u nás má zatím zastoupení pouze Blu-ray (ne, Horem Pádem na HD-DVD se vážně nepočítá ;). Jak staré, tak nové filmy už si na tomto nosiši pár měsíců může koupit i obyčejný smrtelník. Jistě, cena je pořád přemrštěná (zpravidla 899,-), to je ale něco, na co jsou tzv. pionýři (early adopters) a jejich peněženky připravení. Nehodláme proto otálet nebo čekat, kdo koho rychleji uplatí a jako první filmový web v Česku vám začneme přinášet recenze next-gen titulů, konkrétně tedy těch modrých, aby nám to ladilo do designu.

Zatímco v takových Spojených státech už má každý formát na krku dobrých 400 titulů, našinci se musí spokojit s pár desítkami filmů od Sony, které u nás má (zatím jako jediné studio) oficiální českou podporu. A jelikož Sony ještě nepřidává (skoro) žádný HD-exclusive obsah (to znamená, že bonusy jak na BD tak na DVD jsou identické, s tím rozdílem že u nových titulů jsou v HD rozlišení), rozhodli jsme se, že nemá moc velký smysl hodnotit nové filmy. Alespoň zatím ne - všechno důležité o nich vypoví DVD recenze. Proč tedy Blu-ray rubrika, kterou budete potkávat graficky zvýrazněnou v DVD sekci, vůbec vzniká? Je to jednoduché. Na Blu-ray dneska vycházejí i starší filmy, které na našich stránkách nenajdete. V době jejich příchodu na trh jsme jaksi ještě nebyli na světě. Blu-ray recenze proto budou dočasně fungovat jako sekce, kde budeme dohánět resty (například jako první se objeví Černý jestřáb sestřelen a možná představíme i tituly, které u nás ještě nevyšly, ale ve vaší sbírce by neměly chybět). Každopádně nezoufejte - jakmile se u nás objeví první Blu-ray s nějakým opravdu exkluzivním obsahem, budeme u toho.

Každá recenze Blu-ray disku se ponese v duchu těch DVDčkových - nejdříve pár slov o filmu, pak zhodnocení prezentace obrazu (ani 1080p rozlišení automaticky neznamená bezchybný přepis - o to víc, že většina filmů vychází ze scanů, které původně vznikly pro DVD) a zvuku. Nečekejte každopádně žádný světoborný materiál - nevím jak je to možné, ale nikdo z nás není dost bohatý na to, aby si koupil Full HD LCD s 72" uhlopříčkou... Ale pracujeme na tom. :) Hned pak následuje popis bonusů. Blu-ray většinou přebírají materiál od svých DVD bratrů a sestřiček - často proto dostanete dávku toho nejlepšího, co na DVD bylo k sehnání. A než se do toho pustíme, pro neznalé ještě poslední připomínka - Blu-ray u nás stejně jako v Americe vycházejí ve slim-boxech. Je to balení jen o něco tlustší než DVD příloha časopisů a trochu strádá na výšce. Skříňky praskající ve švech to jistě ocení.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace