Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Britská pera útočí


ikona
imf
hollywood
 

Zatím jen opatrně škrábou na hollywoodská dvířka, ale stačí pár týdnů zlověstných cedulí a uvidíte, že se začnou scenáře importovat. Hollywoodským studiím se totiž do vyjednávání vůbec nechce. Po čtyřech dnech stávky se stále nic neděje a obě strany hrají odvěkou hru "kdo uhne dřív". Scenáristy lze přitom hledat jinde. Velká Británie se jeví jako první nutná zastávka, ostatně britsko-americké koprodukce jsou na denním pořádku. Žádný z ostrovních scenáristů se však k aktuální problematice nechce vyjadřovat, protože WGA má dlouhé prsty. Britským pisálkům sice nemůže zakázat vůbec nic, ale pokud by se snad některý z nich vydal časem za moře, mohl bych odejít s nepořízenou. Za běžných okolností totiž platí, že pokud nejste členem WGA, v Hollywoodu o práci nezavadíte. Nikdo nedokáže odhadnout, zda by se podobně riskantní krok vyplatil. Stávka může skončit koncem měsíce, ale může také trvat do léta a nabalit na sebe další hollywoodské odnože. O tom, že nikdo si netroufne sázet naslepo, svědčí i zpátečka Warnerů, kteří teď váhají, zda rozeběhnout další práce na Justice League of America. Ještě nemají obsazené všechny herce a tak pomalu přestávají stíhat (chtěli mít dotočeno do konce června). Podobně chladnou i paramountí řečičky o druhých Transformerech. Nejmenší obavy mají Foxové se svým Wolverinem, který se začne natáčet co nevidět a v době krize už na něm budou makat jenom trikaři. Je tu mimochodem další aspekt, o kterém se doposud moc nemluvilo.

Pokud studia zůstanou v poloze mrtvého brouka a dopustí i stávku herců, začne to mít bezprostřední následky - filmy nebude mít kdo propagovat. Talkshow v televizi (zajímalo by mne, jestli se to nějak projevuje už teď, když kvůli odchodu scenáristů utly své pořady všechny velké americké hvězdy - O´Brien, Stewart, Leno...), tiskovky, rozhovory. Přinejmenším bychom viděli jakou moc má dobrá i špatná publicita. Být vámi už bych se začal připravovat na období, kdy se v hollywoodských blockbusterech bude objevovat výhradně Colin Farrell nebo Hugh Grant, budou pít Guinnesse, nadávat jako špačci a dělat vtipy, kterým nikdo kromě obyvatel Londýna nerozumí. Hmm, to budou zajímavé časy.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace