Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Newell? Never!


ikona
imf
jerry bruckheimerprince of persia
 

Novinek v souvislosti se stávkou scenáristů úbývá, ale o to víc v nich trčí případné "drasťáky". Jeden takový si pro nás připravil i Jerry Bruckheimer, když prosáklo, že v souvislosti s režií videoherní adaptace Prince of Persia byl osloven Mike Newell (Harry Potter a Ohnivý pohár). Senilita zřejmě dorazila i do Hollywoodu.

A nejde ani zdaleka o smutek z toho, že dříve šířené zprávy o Michaelu Bayovi coby režisérovi, se ukázaly být nepodložené. Prince by s trochou snahy zvládnul i někdo jiný, byť pravděpodobně na úkor epického měřítka (na druhou stranu od Baye bychom Království nebeské taky nedostali) a výsledkem by byla povrchní akční hříčka o skákajícím modelovi, arabských kulisách a etnickém soundtracku od Hanse Zimmera. Disney by rád rozeběhnul novou sérii, ne nepodobnou Pirátům z Karibiku, ale to se nevylučuje s tím, že většina fanoušků, zejména těch, kteří vyrůstali na prapůvodním Princovi, měla filmovou verzí v hlavě načrtnutou v momentě, kdy se objevily první zprávy. Spekulace o Newellovi však těmto představám zasazují prudkou ránu do žeber.

Nejen že je čtvrtý filmový Potter všeo... prostě... autorovi této novinky se hrubě nelíbí, především s ohledem na řešení dramatičtějších scén, které by měly být ve videoherním zpracování Prince klíčové. :) Ale buď jak buď, Newell především opakovaně prokázal, že v malé místnosti se dvěma herci (pokud možno britského původu) se cítí mnohem lépe, než při organizaci rozmáchlých akčních scén a trikových sekvencí. Osobně nechápu, jak na něj vlastně Jerry přišel. Možná se připravuje na další stávky a potřeboval nehollywoodského režiséra, v tom případě však rovnou mohl zajít za Zdeňkem Troškou... ne, to bylo až příliš neuctivé, ale nic to nemění na mém názoru. Newell zvládá komorní konverzačky (Čtyři svatby a jeden pohřeb, Donnie Brasco), ale dávat mu do ruky kouzelnické hůlky a služby ILM je čiré bláznovství. Tak nějak bych čekal, že se Bruckheimer po Králi Artušovi nebo České spojce poučí a bude dávat filmy odpovídajícím režisérům. Vždyť si na tom vystavěl kariéru, proboha! Čeká nás druhý Neill Blomkamp? Potíž je v tom, že Jerry ze svých rozhodnutí neustupuje a Disney nad ním po Pirátech nedrží dohled.

Naší nadějí je, že vyjednávání je teprve na počátku a pokud se Jerry a Mike domluví, bude následovat dost dlouhá preprodukce, protože Disney se rozhodl nikam nespěchat a počkat s natáčením do doby, než se uklidní veškeré stávky (Prince tedy dřív jak v roce 2010 neuvidíme). Do té doby si možná někdo v potravním řetězci uvědomí, že tohle byl velký přešlap a Newell dostane razítko "odejit z důvodu tvůrčích nesrovnalostí". Nebo by ho mohl někdo přetáhnout k režii nějaké britské komedie. Cokoliv... udělejte cokoliv, hlavně ať mi ten člověk nesahá na Prince. Nesledujeme tu jen možnou vraždu potenciálně dobrého filmu, tohle je jeden z největších hřebíků do rakve celého žánru.

p.s. Omluvný projev, v případě že se to Newellovi povede natočit tak, že i Michael Bay sklopí oči studem, už mám napsaný. Nemohu se dočkat, až ho budu moct roztrhat. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace