Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Scenáristé na nohou


ikona
imf
hollywood
 

Tak konečně vstali od psacích strojů a vyrazili do ulic. Přesněji řečeno před centrály jednotlivých studií. To vedlo k řadě zajímavých rozhovorů. Producent a scenárista Bill Lawrence (Scrubs) např. připustil, že ho to všechno děsně štve, protože ani nemůže na plac Scrubs. Moc dobře ví, že by tam všem kecal do řemesla a začal upravovat scénáře. Zároveň je ale producent a chce, aby byl výsledek co nejlepší. Velké dilema. Filmoví fanoušci navíc začínají naplno pociťovat důsledky stávky. Sedmá sezóna 24 hodin byla odsunuta na neurčito, aby tvůrcům nedošly v půlce epizody a nemuseli dělat vynucenou přestávku. Whedonův seriálový koncept Dollhouse teď nikdo nechce, protože by se na něm stejně nemohlo pracovat a tak je to i s dalšími teprve chystanými nápady. Pokud by se stávka protáhla na několik měsíců, mohlo by to v delším plánu ohrozit všechny nové seriály, protože by je neměl kdo včas připravit. Dobře je to vidět u každodenních show (Jon Stewart, Conan O'Brien, Jay Leno), které okamžitě najely na reprízy.

A to jsou prosím pěkně jenom scenáristé, ti malí mužíčci s propiskou, které spousta diváků vůbec nevnímá. Počkejte, až začnou v létě stávkovat herci a režiséři! Hollywood to ale velmi pravděpodobně nedovolí, protože už aktuální stávka scenáristů ho pálí jako čert. Vypadá to, že další odbory už budou mít v tomhle směru prošlapanou cestičku. Je však předčasné odhadovat, jak to celé dopadne. Pokud na světě existuje místo s největší koncentrací Harpagonů, nachází se právě v Los Angeles.

Někdo by na tom ale paradoxně vydělat mohl - hráči počítačových her. Členové WGA (hlavně ti mladší) se totiž podílejí i na scénářích k počítačovým hrám. WGA teprve plánuje v této oblasti zavést jasná pravidla, což znamená, že herní byznys není zahrnut do stávkové pohotovosti. Řada členů si tak může vydělat na nájem třeba sepsáním další epizody Half-Life. Dočkáme se herních titulů s propracovaným příběhem? A zaslouží si vůbec současní hollywoodští scenáristé zvýšit plat? Vykřičte se v komentářích.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace