Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nebezpečné panenky


ikona
imf
joss whedon
 

Joss Whedon, autor seriálů Firefly nebo Buffy: Přemožitelka upírů, se vrací na televizní obrazovky. Původně uvažoval o tom, že by snad vymyslel pokračování celovečerního zpracování Firefly (film se jmenoval Serenity), ale nakonec zvítězil nápad na novou sérii. Foxové už si objednali sedm epizod a i když je Whedon ještě nemá rozepsané, osnova seriálu už je dávno vymyšlena.

Hlavní hrdinkou je dívka jménem Echo, která žije v tajemném komplexu jménem Dollhouse. Není tu sama, všude kolem jsou zdraví, krásní a pečlivě vytrénovaní lidé. Muži i ženy. Jsou pod vlivem jisté látky, která z nich dělá neškodné děti, které si nejsou vědomé toho, že existuje svět kolem a nemají ani dlouhodobou paměť. Mají však zvláštní schopnost. Lze do nich otisknout cizí osobnost - vzpomínky, jazykové možnosti, schopnosti a to dokonce i fyzické (mají konfigurovatelnou svalovou paměť). Zákazník si je tak může najmout a rejstřík je skutečně pestrý - doprovod na večírek, společná dovolená, divoký sex nebo likvidace nepohodlné konkurence. Zvládnou cokoliv a kdyby je náhodou chytili, nebudou si nic pamatovat. Prázdné nádoby.

Echo však přestane užívat "lék", který v komplexu rozdávají a tím nabude vlastního vědomí. Najednou se jí hlavou prohánějí desítky neznámých tváří a vzpomínek. Nechce plnit úkoly a chce být svobodná. Logicky následuje útěk a z dívky se stává štvanec. Originalitu bychom v novém Whedonově seriálu museli hledat velkým krumpáčem, základní zápletka si zjevně dost půjčila z Ostrova (vždyť i jedna z hlavních postav se tu jmenuje Lincoln Six Echo), ale pokud nás Joss zasype hláškami a slušným "lookem". nemuseli bychom to řešit. Vizuální hody má částečně zajištěné už tím, že do hlavní role obsadil Elizu Dushku, která hrála už v Buffy. Poslední dobou se po ní slehla zem, ale teď jí můžete vidět třeba v novém videoklipu Rockstar od Nickelback, a tenhle seriál by jí mohl vrátit zpátky do oběhu. Natáčet by se mělo už v únoru, aby mohl být Dollhouse nasazen do podzimního slotu v roce 2008, ale stávka, která začíná v pondělí v pravé poledne, by mohla řadu věcí zkomplikovat. Tvůrci Heroes např. zrušili chystaný mini-spinoff Origins a natočili alternativní zakončení sezóny (už ve dvanáctém díle), pro případ že by stávka trvala příliš dlouho.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace