Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Virtuální spása?


ikona
imf
hollywood
 

Psací stroje chladnou a Hollywood se místo zdlouhavého vyjednávání začal soustředit na vymetání šuplíků. Pokud nějakému žánru stávka scenáristů pomůže, budou to pravděpodobně herní adaptace. Ty podle některých zlých jazyků stejně žádný scénář nepotřebují. Finta je v tom, že studia nakoupila v uplynulých letech desítky nejrůznějších licencí a k některým si nechala sepsat i premisy nebo hrubé scénáře. Posléze se všechno odložilo k ledu, s tím že se to jednou bude hodit, až nebude o čem točit, nebo až vyjde třeba nový díl té které herní série a koupená značka znovu získá na lesku. Ve stavu nouze se hodí i tyto polotovary, které může "dofinišovat" některý ze script doktorů (ne všichni se stávky účastní). Proto se nesmíme divit, že se teď objevil teaser poster k adaptaci Tekkena, kterou měl Charles Stone režírovat snad už někdy v 19. století. Momentálně se hodí do krámu a protože má hotový scénář, může se na něm pracovat. Např. Prince of Persia takové štěstí neměl a když si vezmu jak vehementně ho Disney napříč zasvěcenými kruhy propagoval a nechal si vypracovat tuny odhadů, náčrtků a koncepcí, určitě vyletělo pár milionů oknem.

Řešením může být i natáčení mimo hollywoodské odbory. Proto se nalily peníze do Gansovy euroasijské Onimushy, jejíž natáčení začíná už v dubnu a proto se teď ozývá Roger Avary se svou adaptací Wolfensteina. Je sice vázán SGA, ale rád se "trhne", protože má slíbenou i případnou režii filmu. A protože na původním Wolfensteinovi doslova vyrostl, nemá proč váhat. S herním byznysem tak trochu souvisí i nový plakát ke King Conan. Právě totiž vyšla herní obdoba Conanových eskapád a zřejmě se dost povedla, takže je potřeba využít každé dostupné publicity.

Všechno zkrátka jde, když se chce. Chrisu Carterovi Foxové urychleně kývnuli na druhá Akta X, protože člověk s hotovým scénářem se ze dveří nevyhazuje. Natáčíme za pár týdnů, do kin jdeme v létě 2008. Tak, další čárka. Co tam máme dál? Je libo pokračování Tance s vlky? Necháme to napsat autora knižní předlohy, když zvládnul bestseller, scénář pro něj nebude problém. The Holy Road je na světě. Další čárka. V Sony dokonce museli sáhnout k drastickým opatřením, když doslova za pět minut dvanáct svěřili scénář ke čtvrtému Spideymu do rukou Jamese Vanderbilta (Zodiac). Ten sice během stávky nemůže psát, tedy alespoň oficiálně, ale věřím, že mu Sony zaplatila natolik bohatě, aby si scénář rozmyslel a načrtnul potají a odevzdal ho ve chvíli, kdy hrozba stávky pomine. Jeho výběr však svědčí o tom, že Sony honem nevěděla kudy kam. Jak to se Spider-Manem dopadne ještě nevíme, ale měli bychom se to dozvědět už v roce 2009, což je pouhé dva roky po premiéře trojky. Mysleli jsme, že už nám dají pokoj a oni ještě zrychlují? Safra...

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (35)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace