Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo vládne Hollywoodu?


ikona
imf
hollywood
 

Americká Premiere vydala každoroční žebříček padesáti nejmocnějších hollywoodských hráčů a je to vážně zajímavé čtení. Jako obvykle příliš nezáleží na tom, které místo okupujete, ale kde jste se nacházeli rok předtím. Proto tu máme skokany, padavky a příjemná překvápka. Když to vezmem odzadu, padesáté místo obsadil Shia LaBeouf. Nezapomínejte, že je to žebříček padesáti nejlepších, ve kterém první desítku téměř bez výjimky urvali pro sebe producenti (absolutními vítězi jsou tentokrát Jim Gianopulos a Tom Rothman... po Boratovi, Smrtonosné pasti 4.0 a Simpsonových se člověk nemůže divit). Proto je Shiova padesátka zatraceně hodnotná. Uvidíme, jestli jí udrží do příštího ročníku. Stejně tak se v žebříčku nově objevil Paul Greengrass (47.) nebo Judd Apatow. Ten se pochopitelně postará o palcové titulky, protože doslova odnikud skočil až na třináctou pozici, což je vskutku neuvěřitelné. A pokud se vlna jeho komedií nezastaví, brzo si dá dostaveníčko s absolutní elitou v Top Tenu.

Žebříček zažil i pár návratů starých známých. Jodie Foster zaútočila na 44. místo díky produkčnímu i hereckému vzepětí, Eddie Murphy se zas díky Dreamgirls probojoval na 39. pozici. Vrátil se i James Cameron (190 milionů za váš nový film a hned jste skoro uprostřed soupisky, na 29. místě) a George Lucas (17., Indyho jméno má pořád velký zvuk a v dohledu jsou seriálové Star Wars).

Je také zajímavé sledovat, kdo zůstal tzv. na svém. Will Ferrell obhájil 34. místo, přes značný propad Jima Carreyho (35., o deset míst dolů) nebo průšvihy Stevea Carella (36., Božský Evan ho stál tři příčky). Na koni zůstal i Brad Pitt (stále patnáctý) a nebo Jerry Bruckheimer (desátá pozice díky miliardovým třetím Pirátům). Přitom není tak těžké v žebříčku klesnout i v případě, že jste dělali jen samá správná rozhodnutí, důkazem budiž Steven Spielberg, který klesnul o dvě místa až na šestku. Ten je však v obležení producentských žraloků. Ostatní si za svůj ústup mohou víceméně sami. Russell Crowe sázel na menší projekty a tak má před premiérou Amerického gangstera co dohánět (33., o šest míst níž než loni). Jeho kolega Denzel Washington naopak o šest pozic stoupnul (31.). Vešla se mezi ně Angelina Jolie. Pár špatných rozhodnutí a víc přemýšlení o adopci chlapečků z Bangladéže, než o její další kariéře a je z toho šestimístný sešup. Klesli i Adam Sandler (27., o tři dolů) nebo Ron Howard (26., o čtyři dolů), kterým se producentsky nedařilo tak jako loni. U Sandlera to byly kapku nižší tržby Chucka a Larryho, Howard musí čekat na další veleúspěch v podobě Šifry mistra Leonarda, aby se vyšvihnul zpátky do Top 20. Andělé a démoni by to mohli zařídit. Bude je potřebovat i Tom Hanks, který klesnul o dva posty na 18. příčku. Pořád je ale o sedm míst před Georgem Clooneym, který se díky Soderberghovi propadnul o čtyři čárky (čert vem Berlínské spiknutí, Dannyho parťáci 3 měli vydělat víc).

Pozici největších propadáků si pro sebe, nepřekvapivě, zajistili Tom Cruise (rajtování na gauči ho shodilo až na dvacátou pozici, o sedm míst pod loňské umístění) a Mel Gibson. Průšvihy se zákonem, nemastné-neslané Apocalypto a nejasná vize do budoucna - třicítka a propad o skandálních třináct pater! Nadále padal i Peter Jackson (19., mínus osm pozic), když se mlžilo kolem Hobita a Peter v nastálém zmatku nestihl začít s očekávaným Lovely Bones. A nesmím zapomenout na Julii Roberts a "novou" Julii Roberts (Reese Witherspoon) obě bojují kolem třicítky s propadem o sedm příček. Reese to určitě ještě vytáhne, u Julie si nejsem tak jistý. Ne všichni ale mířili k čertu, máme tu samozřejmě i zlepšováky. O pět pozic si polepšili Leonardo DiCaprio (23., ekologie táhne), Matt Damon (21., Bourne boduje) nebo Will Smith... ten je pro letošek nejmocnějším hercem Hollywoodu, protože se dostal do magického Top Tenu. Ze čtrnáctky ho to katapultovalo na deváté místo a my musíme smeknout klobouk. Na uvolněnou čtrnáctku se pro změnu vyškrábal Johnny Depp (o čtyři místa vzhůru). Uvidíme, co s tím udělá další spolupráce s Timem Burtonem.

Kompletní žebříček

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace