Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Scorsese a DiCaprio na ostrově


ikona
imf
leonardo dicapriomartin scorsese
 

Nutno dodat, že na ostrově plném šílených psychopatů. Nedaleko Bostonu (alespoň podle knižní fikce) se nachází ostrov jménem Shutter Island, na který putují ty nejtěžší případy, zločinci, kteří to v hlavě nemají srovnané. Místní věznice díky dokonalému odříznutí od pevniny splňuje všechna bezpečnostní opatření, ale to neznamená, že se uprchlí trestanci nemohou skrývat kdesi na ostrově. Podobný průšvih teď řeší americký šerif, který potřebuje nutně vyslechnout jednu z pacientek, Rachel. Ta však jako na potvoru utekla a toulá se divočinou. Našemu hrdinovi však nechala po cestě řadu stop, které je třeba rozluštit. Dovedou ho tyhle "drobky" k nějakému šokujícímu odhalení? Na pátrání nebude mít moc času, protože poté, co se kolem přežene ničivý hurikán a znemožní tak komunikaci mezi pobřežím a ostrovem, využijí vězni nastálé situace k plánované vzpouře.

Naznačený běh událostí připomíná spíš nějakou videohru ne nepodobnou survival hitům jako Silent Hill nebo Resident Evil, ale nenechte se mýlit. Odehrává se v 50. letech minulého století a má o něj zájem ostřílené tvůrčí duo Scorsese/DiCaprio. Dokonce tak eminentní, že jsou oba ochotni odložit své závazky a vydat se na tajuplný ostrov už za necelý půlrok (natáčet by se mělo v březnu). Kde se to v nich bere? Když se podíváme na jméno autora knižní předlohy, hned se nám rozjasní. Dennis Lehane je totiž autorem Tajemné řeky Clinta Eastwooda, ale především aktuálního velehitu Gone Baby Gone, který zpracoval jako svůj režijní debut samotný Ben Affleck. V Americe se nad tímto filmem kritika rozplývá a tak se teď na výsluní zájmu vyhřívá i sám Lehane. Snad to bude ku prospěchu věci, protože zápletka mi ke Scorsesemu vůbec nesedí a nebýt Gone Baby Gone, zřejmě by skončila v béčkovém rybníčku, kde by nějaký ten rutinér honil před kamerou padlou seriálovou hvězdičku. Vlastně jsem docela zvědav, jak to Márty utáhne. Ostatně všechno je lepší než další Skrytá identita (bijte mě, mučte mě... už je to tu zas :).

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (5)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace