Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Wolverineův záporák


ikona
imf
wolverine
 

Práce na prvním spinoffu marveláckých X-Menů, trochu polopatě přejmenovaném na X-Men Origins: Wolverine, se pozvolna rozjíždějí. Hugh Jackman se nemůže dočkat, až zase někoho švihne po čele adamantiovými drápy (navzdory tomu, že jimi po většinu filmu pravděpodobně nebude disponovat) a konečně už zná jméno svého úhlavního nepřítele. Vzduchem poletovalo hned několik záporáků, ale když se zápletka přesunula k Weapon X programu, důvěrně známému z druhých X-Menů, bylo jasné, že se musí objevit postava Williama Strykera. Tu ve dvojce neodolatelným způsobem ztvárnil Brian Cox a vrátí se i v případě této sólovky. Bude to však jen pro účely flashforwardů, protože jeho mladou verzi si zahraje Liev Schreiber (Vřískot 3, Barevný závoj, Manchurianský kandidát). Kdo ho viděl jako zmanipulovaného politika v Manchurianském kandidátovi, ten musí producenty pochválit, protože za Lievovým chladným výrazem se umí skrýt dostatek krutosti, aby z toho naskočila husí kůže i našemu hrdinovi. A Stryker nebude jediným problémem, na který ve filmu narazí. V rámci Weapon X se potká i s ostatními mutanty, včetně Victora Creeda alias Sabertootha. Všichni tak nějak doufají, že se této role ujme Tyler Mane, stejně jako v prvním Singerově filmu. Wolverine ale nebude jen oprašovat staré postavy. Režisér Gavin Hood bude krom Austrálie a Nového Zélandu natáčet i v New Orleans, což by naznačovalo přítomnost Gambita, po němž fandové předlohy volají už od premiéry prvního X-Men snímku. A také by chtěli na jeho místě vidět Joshe Hollowaye. Raději nedoufejte, ale naděje umírá poslední. Gavin Hood, jehož thriller Odvlečen má premiéru už za pár dní, má v rukávu jistě pár trumfových es.

Oštemplování sólovek přídomkem "Origins" naznačuje, že Marvel v případě úspěchu rozšíří spinoffové portfolio o další postavy. Již dříve se uvažovalo o Storm nebo Mystique, jeden čas dokonce ve vzduchu visela i reimaginace X-Menů skrz mladší mutanty (Pyro, Iceman, Rogue, Angela a Kitty Pryde). X-Meni jsou dostatečně velkým rybníkem na to, aby v něm mohl Avi Arad lovit ještě dalších dvacet let. Wolverine bude otevírat letní sezónu roku 2009 a podle toho se uvidí. Bude mít co dělat, aby dosáhnul na starší bratříčky. První X-Meni během premiérového víkendu vyždímali z diváků 55 milionů, dvojka startovala s 85 milionovým víkendem a trojka dokonce přeskočila magickou hranici sta milionů (102.8M). Divíte se, že mají mutanti zelenou? Já ne. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace