Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ten film snad nemá scénář!


ikona
imf
stávka
 

Oblíbená hláška odpůrců Bayových filmů a blockbusterů obecně se blíží všeobecnému naplnění. O stávce herců a režisérů už jsme mluvili ve starších novinkách, ale studia nemusí čekat do června 2008, aby začala panikařit. Do útoku totiž vyrážejí scenáristé (WGA) a těm končí smlouva už 31. října! To je samozřejmě velký průšvih, protože do té doby už se nic nestihne a do ambiciózních titulů jako Justice League of America, Noc v muzeu 2 nebo Wolverine a G.I. Joe už Hollywood investoval desítky milionů. Preprodukce vesele běží, marketing maká na plné obrátky, ale finální scénář nikde. A pokud se jednoho dne váš milovaný scenárista rozhodne vyhodit svůj psací stroj z okna, jste jednoduše nahraní. Michael Bay možná točí bez scénáře, ale ostatní ho potřebují, aby věděli kam si mají stoupnout, kdy mluvit a kdy mlčet. Zmíněné trháky jsou momentálně rukojmími při vyjednávání o lepších platech a podmínkách. Hollywoodští "otroci" drží svého pána pod krkem a zdá se, že mají velmi výhodnou pozici. Studia totiž nemají příliš času na rozmyšlenou a počínaje listopadem tu někomu začnou protékat miliony doslova mezi prsty.

Takže se nebudeme nudit, protože ať už dojde k jakémukoliv rozuzlení, bude to precedent pro pozdější jednání s hereckou a režisérskou asociací. A až se Hollywood bude cítit jako oškubaná slepice, zase uslyšíme nářky o pirátech, hubených ziscích, přičemž druzí Transformeři nebudou stát 180, ale rovnou 240 milionů. Ať svět vidí, že na to máme!

Sledovat tyhle války z evropského gauče má své nezanedbatelné kouzlo. Naše peníze v tom nehrají roli a filmy se budou natáčet tak či onak. Maximálně budou mít o něco horší scenáře, až studia místo stávkujících scenáristů najmou třeba údržbáře. Otázkou zůstavá, jestli to na výsledku bude znát. :) Na výsledek čekají mj. i televizní stanice, které také využívají služeb hollywoodských scenáristů a případná stávka by jim mohla radikálně zkomplikovat jarní nabídku nových seriálů. Jak to podle vás dopadne? Komu fandíte a na koho byste si vsadili?

p.s. Transfomeři už celosvětově překročili hranici 700 milionů dolarů.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace