Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jan De Bont zadřel motor


ikona
imf
jan de bontjohn cusack
 

A to už podruhé během několika týdnů. Mr. Hlad se možná někde za humny spokojeně usmívá, protože nemá rád Nebezpečnou rychlost 2, ale právě prvním, autobusáckým dílem Jan De Bont dokázal, že i z kameramana může vyrůst schopný režisér. Pak se to bohužel ošklivě zvrhlo a kromě solidního Twistera už De Bont natočil jen slabé pokračování Tomb Raidera nebo béčkový horor Zámek hrůzy. Na pohřbení kariéry občas stačí hodně málo. Chvíli to vypadalo, že se De Bont vratí s hororem o prehistorickém žralokovi, co má rozměry podvodního zeppelinu, ale MEG zatím marně čeká na přesun do aktivní produkce (jeho duchovní otec, Guillermo Del Toro, má teď dost práce s jinými příšerkami). Proto si De Bont vymyslel symbolický návrat ke kořenům jménem Stopping Power, ve kterém měl John Cusack jako zoufalý otec honit únosce, kteří mu kradou děti i s karavanem. Takový povoz není nejrychlejší a tak Cusack skáče z auta do auta, aby ho v přeplněném Berlíně (mělo se tam natáčet, ale film se možná měl odehrávat jinde) vystopoval. Neberte to, za čtyřicet milionů.

Producenti to zjevně nebrali a tak veškeré plánování (první klapka měla padnout už v lednu) skončilo s tím, že prostě nejsou peníze. De Bont se vyplakal do médií, John Cusack udělal psí oči a najednou se našlo pár sponzorů, kteří byli ochotní dát určený obnos dohromady. Hurá... jenže pak si někteří z nich přečetli scénář a pokorně zas vycouvali. Hlavní producent, Intermedia, který vše zaštítil, teď ukazuje režisérovi prostředníček a vzkazuje, že bez kompletního rozpočtu nic nebude. Na sekeru se v Hollywoodu netočí a tak se De Bont buď vrátí ke golfu nebo k rýsovacímu prknu. Uběhaný tatínek zřejmě nikoho nezajímá. Bude to chtít trochu víc šlápnout na plyn. Nebo hodit zpátečku. Dobrých kameramanů je v Hollywoodu málo, Jane. Nebylo by to nakonec pro všechny lepší? :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace