Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kluci znovu v akci!


ikona
imf
brad pittedward norton
 

Brad Pitt a Edward Norton. David Fincher je dal dohromady způsobem, který se zapsal do dějin i do duší filmových fanoušků. Byli jako jedno tělo a jedna duše. A teď se znovu scházejí před kamerou. Nejde sice o další Klub rváčů, ale pokud vám nejsou cizí politické pletichy, temné zákruty novinařiny a nějaká ta vražda, pak jste na správné adrese. Universal Pictures si doslova vydupal práva na remake britské televizní minisérie State of Play (v originále si zahráli např. Bill Nighy, James McAvoy nebo David Morrissey) a chce do hlavních rolí to nejlepší "zboží". Scénář napíše bourneovský Tony Gilroy a režírovat bude Kevin Macdonald (Poslední skotský král), což je pro mě dostatečně lákavé, protože Macdonald zvládá na jedničku jak atmosféru, tak krocení herců. A nebyl by to první remake, ze kterého by čouhaly zlaté sošky na sto honů.

O co vlastně jde? Složité věci bývají jako obvykle nešťastným shlukem těch naprosto jednoduchých. Kongresman (Edward Norton) působí dojmem spořádaného a úspěšného politika, což je image, o kterou by rozhodně nerad přišel. Když však policie objeví mrtvolu jeho milenky, začne se vyšetřování hýbat směrem, který mu není zrovna po chuti. Snažit se všechno ututlat je nejlepší řešení, zvlášť když je váš dobrý kamarád (Brad Pitt) slavným novinářem, který má mediální dohled nad vaším případem. Jenže je to taky dobrák od kosti a nechce se mu pero křivit jen z pouhé známosti. Politikova manželka je navíc celkem kočka a Brad Pitt s ní soucítí trochu víc, než by mu běžný profesionální zájem dovoloval. A už tu máme trojúhelník s mimořádně ostrými hroty, který by mohl někomu useknout hlavu. Schválně si můžete tipnout, kdo se v tomhle případě potopí. Nás čeká přinejmenším herecký koncert v žánrovém mixu zamotané detektivky a nefalšovaného thrilleru. Osobně fandím Pittovi - je to novinář, má lepší vlasy a určitě bude pořád něco jíst, jak je jeho dobrým zvykem (v Jesse Jamesovi to porušil a je tam hubený na kost). A znáte to, sytý hladovému nevěří.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace