Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hamlet 2: Být či bít?


ikona
imf
shakespeare
 

Posedlost sequely se někdy během příštího roku prokopíruje i do samotných zápletek. A tancovat v hrobě bude tentokrát sám William Shakespeare. Steve Coogan (Noc v muzeu, Marie Antoinetta) si zahraje středoškolského profesora, jenž hodlá napravit upadající dramatický kroužek zbrusu novou hrou. A nenapadne ho nic lepšího, než opisovat od klasika všech klasiků. V jeho podání tak vzniká pokračování Hamleta (zřejmě verze s duchy slavných hrdinů) a šokované je nejen vedení školy a největší knihomolové na škole, ale i zbytek přilehlého obyvatelstva. Z toho bude pořádný průšvih.

A také velká legrace. Vykrádačky a nejrůznější pocty Shakespearovým dílům jsou v Hollywoodu na denním pořádku, ale pojmenovat si film Hamlet 2, a ještě sepisovat fiktivní pokračování jedné z nejuznávanějších mistrových děl, to je tedy trestuhodné. Asi. Já o tom příliš nevím, protože sebraným Shakespearovým spisům věnuji pozornost jen v případě, že potřebuji velké těžítko, a Pravidla pravopisu nebo Zásady interpunkce mají nedostatečné rozměry. Coogan v hlavní roli by však konečně mohl zazářit. Má docela talent, ale po propadákové Cestě kolem světa za 80 dní o něj producenti nezavadí ani pohledem. Druhý Hamlet bude mít rozpočet kolem 10-15 milionů dolarů, takže se v něm zřejmě nedočkáme podobných scén, ale jestli to dopadne alespoň tak dobře jako v případě Deset důvodů proč tě nenávidím, budu spokojeně vrnět. Režíruje Andy Fleming (Dokud nás smrt nerozdělí) a natáčet se začíná už příští týden. A teď rychle studovat předlohu, ať vychytáte všechny odkazy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace